DELTA Netwerk start in samenwerking met de dorpsbelangen een glasvezelcampagne in Hallum, Burdaard, Ferwert, Marrum en Wanswêrt. Bedoeld om net zoals het buitengebied ook de dorpen van glasvezel te voorzien. Als 20% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk door vóór 30 november 2022 een abonnement af te sluiten bij één van de aangesloten telecomaanbieders, komt er hier glasvezel.

Allereerst, wat is glasvezel?

Aansluiting meterkastGlasvezel is een hele dunne draad van glas en maakt het mogelijk data te transporteren, met hoge snelheid over grote afstanden. Veel meer bestanden en veel sneller dan met kabel of ADSL. Bij glasvezel is sprake van een unieke verbinding tussen twee punten, elke gebruiker heeft een eigen glasvezelkabel naar de meterkast en hoeft die verbinding niet te delen. Oorspronkelijk werd glasvezel toegepast op hoofdroutes omdat daar de meeste capaciteit nodig is. Door de continue stijging in verbruik zijn we toe aan de laatste fase: het aanleggen van glasvezel tot in de meterkast. Met glasvezel haal je de modernste technologie met een enorme capaciteit in huis. Het is bij uitstek geschikt om de ontwikkelingen bij te houden. Bovendien is een woning beter verkoopbaar, want een huis met snel internet is klaar voor de toekomst.

Glasvezel geeft dus verreweg de meest stabiele en snelle internetverbinding. Doordat er meer slimme apparatuur in de huizen komen, we vaker thuiswerken, meer series streamen, online gamen, maar ook langer thuiswonen, is de zekerheid van goed internet voor vandaag én morgen nog belangrijker geworden.

Waarom glasvezel voor Ferwert?

Sybryn Hettinga namens DELTA Netwerk legt uit: “Wij richten ons met de glasvezelcampagne op de kleinere plaatsen, omdat we overtuigd zijn dat glasvezel flink bijdraagt aan de leefbaarheid in dorpen. Fantastisch hoe DBFH zich hiervoor inzet met ons. Het gaat er ons om dat we een open glasvezelverbinding krijgen die heel de voormalige gemeente Ferwerderadiel toekomstbestendig maakt. Bijvoorbeeld om de jeugd hier te behouden, dat zijn echt de grootverbruikers en voor hen is het super belangrijk. Het beste internet mag niet alleen voorbehouden zijn aan grote steden. Wanneer 1 op de 5 huishoudens ‘ja’ zegt tegen een van de glasvezelabonnementen is de glasvezelverbinding en aanleg nu gratis.

We benadrukken ook graag dat het glasvezelnetwerk een ‘open netwerk’ is. Iedere provider kan zich melden om diensten en verschillende abonnementsvormen aan te bieden. Zo ontstaat er eindelijk een gezonde concurrentie. Het vertrouwen in daadwerkelijke aanleg is ook groot omdat er op dit moment bijvoorbeeld in gemeente Leeuwarden, Fryske Marren en Achtkarspelen de schop al in de grond is gegaan door DELTA Netwerk medewerkers. De aanleg zou dus ook al snel kunnen beginnen.

Kortom, sneller en stabieler internet, meer keuzevrijheid en Ferwert is, net als iedereen om hen heen, klaar voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het internet.”


Wil je meer informatie over glasvezel in Ferwert? Klik dan hier voor meer informatie!
Wil je jezelf alvast aanmelden voor glasvezel in Ferwert? Klik dan hier! 


Bron: DBFH

0
0
0
s2smodern