Delta is bezig met een vraagbundeling in oud Ferwerderadeel om te kijken of er voldoende mensen glasvezel wil hebben. Hiervoor is het nodig om u aan te melden via de site van een van de aanbieders welke glasvezel verbinding leveren. Dit aanmelden zal vóór 30 november 2022 gebeurt moeten zijn om te zorgen dat dit mee telt in de vraagbundeling.

Als u graag een glasvezel aansluiting wilt dan kunt u hiermee het DBFH (Dorpsbelangen Ferwert Hegebeintum) steunen. Hiervoor is het nodig om aan te melden via de speciale links welke aan de DBFH zijn gekoppeld.

Een abonnement voor glasvezel bij Delta kan via de link http://dbfh.nl/delta worden afgesloten.

Een abonnement voor glasvezel bij Caiway kan via de link http://dbfh.nl/caiway worden afgesloten.

Als u op één van de links heeft geklikt komt u op de website van de aanbieder. Bij beide aanbieders zal de procedure voor het aanmelden ongeveer gelijk zijn.

  1. Klik op de link (u komt op de site van de aanbieder).
  2. Vul uw postcode en huisnummer in (de beschikbare abonnementen zullen weergegeven worden).
  3. Stel uw pakket samen zoals gewenst.
  4. Na het aangeven van het gewenste pakket met eventueel tv en telefonie komt het maandbedrag naar voren. Er zal een actie prijs staan voor de eerste periode en een maandprijs na deze periode.
    • Indien u een telefoonnummer wilt behouden kunt het telefoniepakket aangeven. Bij de gegevens kunt u vervolgens aangeven dat u het nummer wilt behouden.
    • Indien u een zakelijk abonnement wilt afsluiten met vast IP adres; kunt u dit het beste via Delta doen. Hier zal in het bestel proces de optie voor business pack mogelijk zijn.
  5. Vul uw gegevens in en doorloop het verdere bestelproces.
  6. Na dat het volledige bestelproces is afgerond en bevestig ontvangt u hier een mail van. Tevens zal geregistreerd worden dat u 25 euro ontvangt en het DBFH 50 euro.

LET OP het gaat nu om een vraag bundeling. Dus het abonnement zal niet eerder ingaan op het moment dat deze is opgeleverd. Het huidige abonnement zal niet automatisch worden opgezegd. Dit zult u zelf moeten doen. U kunt dit het beste pas doen als de glasvezel is opgeleverd en het abonnement actief is. Zo weet u zeker dat u niet zonder internet komt te zitten.

Heeft u meer vragen over de glasvezel vraagbundeling dan kunt u ook op de veel gestelde vragen pagina van delta kijken: https://www.delta.nl/klantenservice/aanleg-glasvezel/
Of op: https://www.deltanetwerk.nl/klantenservice/aanleg/

Verder zal er op 18 oktober een informatie avond zijn van uit delta om meer over glasvezel te vertellen. Hier is het ook mogelijk om vragen te stellen en meer informatie over de vraagbundeling te krijgen.

Heeft u een vraag voor de DBFH over het glasvezel? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.