Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Ferwert en Hegebeintum herdenken

Gepubliceerd op: 05 mei 2023

Ferwert en Hegebeintum hebben op donderdagavond 4 mei, alle burgers en militairen die omgekomen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog, de koloniale oorlog in Indonesië, als in oorlogssituaties en bij vredesoperaties daarna, tijdens een indrukwekkende herdenkingsbijeenkomst in de Martinus tsjerke herdacht. Deze bijeenkomst werd geleid door Ds. Eelco van der Veer.

Naast veel dorpsbewoners waren ruim 40 nabestaanden aanwezig van omgekomen dorpsbewoners, wier namen staan vermeld op het monument ‘As it nedich is’ en het Indië monument.  Hylke Frietema vertelde het verhaal van dorpsbewoner Oebele Brandsma en Albert Jellema het verhaal van Johannes Wildeboer. Afwisselend brachten Ilse Terpstra en Pieter de Jong én onze eigen brassband Excelsior prachtige en indrukwekkende muziek ten gehore.

Aansluitend aan de bijeenkomst was een stille tocht naar het Vrijhof; namens de gemeente Noardeast-Fryslân Hanneke Jouta, Tsjip Luimstra namens DBFH en Griet Postma namens de Prot. Gemeente Ferwert werd een krans en bloemstuk gelegd bij beide monumenten. Andere belangstellenden volgden daarna. ‘Om altyd te betinken’.

Bron: DBFH