Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Blog van de voorzitter DBFH

Gepubliceerd op: 16 oktober 2018

Kippenvel
Als ik dit schrijf, dan zijn er inmiddels al weer een paar weken voorbij na het dorpsfeest. Maar wat was het een mooi feest! Prachtig weer en zeker met de nodige buitenactiviteiten was dat een welkome verandering ten opzichte van vorig jaar. Wat waren ze prachtig die versierde wagens en wat stonden er veel mensen langs de route. Echt iets om trots op te zijn. Ook dat kunnen we dus in onze dorpen: samen mooie wagens bouwen en dan met z’n allen genieten van het resultaat!

Trots
Wow! Wat ontzettend knap dat al onze vrijwilligers ook dit jaar een fantastisch feest hebben weten te organiseren. Vele voorbeelden van saamhorigheid (lees leefbaarheid): samen een feest organiseren, samen wagens bouwen, samen een tent opzetten en samen een feest vieren. Ik ben oprecht trots!

Van TIP naar TOP
Hebben we dan niets te verbeteren? Uiteraard! Zo kregen we dit jaar voor het eerst te maken met de nieuwe gemeentelijke structuur (DDFK). De regelgeving kostte ons zoveel hoofdbrekens dat een gesprek met onze burgemeester en ambtenaren nodig was en gelukkig met als resultaat dat onze zorgen in ieder geval een stuk minder werden. TOP!

And Now for Something Completely Different: Dockinga
In de dorpsvisie van Ferwert Hegebeintum hebben we als inwoners van onze dorpen vastgesteld dat we primair en voortgezet onderwijs in onze dorpen willen behouden. Even voor de zomer werd ik dan ook enorm verrast door de berichtgeving van Dockinga: “voorlopig geen nieuwbouw”. Heel veel mensen zijn al jarenlang bezig met de voorbereidingen op de nieuwbouw en nu op 5 voor 12 weer een kink in de kabel. Echt balen!
Gelukkig konden we als dorpsbelang snel met de bestuurders van Dockinga om de tafel om onze zorg uit te spreken: “hoe kunnen we samen met Dockinga de oorzaken wegnemen waardoor nieuwbouw wel mogelijk is”. Deze gesprekken blijven we ook zeker de komende maanden voeren.
Dat kunnen we als dorpsbelang niet alleen! Daar hebben we jou als inwoner bij nodig en ook de inwoners van de omliggende dorpen. Ook zij hebben baat bij voortgezet onderwijs in de buurt! Heb je ideeën of opmerkingen? Laat het weten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), dan neem ik het mee in overleg met de bestuurders van Dockinga.

tot de volgende blog!
Marcel Steegstra
Ambassadeur van Ferwert en Hegebeintum
Voorzitter Doarpsbelangen Ferwert Hegebeintum

blogMarcel