Op Nationale Boomfeestdag stak wethouder Aant Jelle Soepboer bij openbare basisschool Op ‘e Trije in Ferwert de handen uit de mouwen om samen met leerlingen en gemeentewerken Noardeast-Fryslân bomen te planten. De wethouder heeft samen met de zusjes Jinte en Fenne Loos ook het vernieuwde schoolplein geopend. 

In Ferwert werden woensdagochtend fruitbomen en onder meer kastanje- en notenbomen geplant. Leerlingen van Op ’e Trije kregen in dat kader ook les over de waarde van bomen en groen in hun omgeving, educatie dus in bewustwording van ons ecosysteem, de hoeveelheid CO2 te verminderen door deze om te zetten in zuurstof. 

Niet onbelangrijk was natuurlijk dat zo de omgeving van de school mooier, groener, frisser en gezonder wordt. En dat de nu geplante bomen straks fruit en noten, oftewel energie leveren. Om dat duidelijk te maken, was er na de feestelijkheden op het plein alvast een appel voor alle leerlingen. In Ferwert werd tegelijk het schoolplein van Op ’e Trije opnieuw geopend. De school nam het afgelopen jaar met steun van onder het Iepen Mienskipsfûns het initiatief om het plein en de omgeving verder te vergroenen met onder meer ook al een groot stuk grond inzaaien met wildbloemmengsel.


Bron: Nieuwsbladnof.nl 
0
0
0
s2smodern