De inschrijving van de waddenwandeltocht is gestart! Kaarten kunnen besteld worden op waddenwandeltocht.myonline.store. Doe je mee?

Een prachtige tocht waar gekozen kan worden tussen drie afstanden. Bij alle drie de afstanden wordt buitendijks gelopen, wat een prachtige beleving is in de herfstperiode. Naast het buitendijks gebied worden ook de terpen, inclusief de buitendijkse ‘terp fan de takomst’, die uniek zijn voor het gebied in een route opgenomen. Het verhaal van het hoge zeewater in 2006 en de dobbepaarden wordt in een wandelroute verwerkt. De schouwpaden die typerend zijn voor de landerijen in dit gebied worden bewandeld in een route.
Kortom: een beleving in een landelijke natuurlijke omgeving met de wind en vogels als muzikale omlijsting.
Onderweg zijn rustpunten waar een bakje koffie en thee gedronken kan worden of even een kopje soep met een broodje.

30 kilometer (dobbepaarden route): Voorverkoop € 6,50. Bij voldoende plek is er nog een kassaverkoop van € 8,-. Starttijd: tussen 8.30 en 9.00. Start en finish: café ’t Hoekje Ferwert
18 kilometer (terpen route): Voorverkoop € 6,50. Bij voldoende plek is er nog een kassaverkoop van € 8,-. Starttijd: tussen 9.30 10.30. Start en finish: café ’t Hoekje Ferwert
10 kilometer (schouwpaden route): Voorverkoop € 6,50. Bij voldoende plek is er nog een kassaverkoop van € 8,-. Starttijd tussen 11 en 13.00. Start en finish: Loods Wetterskip Fryslân bij de zeedijk ter hoogte van Ferwert.

Bron: Waddenwandeltochtcommissie

0
0
0
s2smodern