De honderdjarige vereniging Hendrick de Keyser had wel een heel bijzonder verjaardagscadeau gekregen. De vereniging zet zich in voor het behoud van bedreigde historische huizen en interieurs en verwerft, restaureert en verhuurt deze zodat ze behouden blijven. In honderd jaar tijd is een unieke huizencollectie opgebouwd met meer dan 400 monumenten in heel Nederland. De heer en mevrouw Van Riemsdijk uit Stiens wilden de eeuwenoude Harsta State in het Friese Hegebeintum veiligstellen en hebben deze aan de 100-jarige vereniging geschonken.

Een state met een historisch interieur. De Harsta State, wordt voor het eerst vermeld in 1511. Het was in bezit van adellijke Friese families, waaronder de families Coehoorn van Scheltinga en Van Andringa de Kempenaer, en werd gebruikt als buitenhuis met tuinen, landerijen en pachtboerderijen.
HarstaState
DBFH is zeer gecharmeerd met dit geschenk aan de vereniging Hendrick de Keyser. Kwaliteit is daarmee gewaarborgd en helpt het dorp Hegebeintum en de omgeving en geeft een extra impuls voor historische, culturele en economische ontwikkelingen.
Dorpsbelangen Ferwert Hegebeintum (DBFH) heeft de directeur van de vereniging Hendrick de Keyser uitgenodigd om te vertellen over de vereniging en over de toekomstplannen die de vereniging heeft met Harsta State. Op 22 maart aanstaande, tijdens de jaarvergadering van DBFH, zal dhr. Huijts een zeer interessant verhaal vertellen over de State en de tuin. U bent van harte welkom op 22 maart in Grand Café Ut en Thús aan de Foswerterstrjitte 71 te Ferwert!
0
0
0
s2smodern