Wellicht is het u al opgevallen maar er zijn enkele oude bomen verwijderd in ons dorp. Hiervan is het DBFH door de gemeente in kennis gesteld. De meest opvallende boom die helaas is verdwenen is 1 van de markante en beeldbepalende kastanjes op het Vrijhof, deze is afgelopen donderdag gerooid. Deze boom heeft vele jaren hier zijn pracht getoond en jarenlang de kinderen in ons dorp van glanzende kastanjes voorzien. De boom was in een dusdanig slechte staat dat het niet meer verantwoord was om hem te laten staan. De boom was hol en ernstig aangetast door verschillende soorten zwammen.
bomen7

Ook zal achter de brandweer garage een grote wilg en kastanje worden gerooid aldus de gemeente omdat die ook niet meer in goede staat zijn.

Daarnaast is de essenlaan aan de Hegebeintumerdyk en zijn de sierkersen aan in de Feytsmastraat verwijderd, hier bent u eerder over ingelicht via onze website. Het was wel even schrikken toen alle bomen weg waren, maar de afgelopen weken is er hard gewerkt aan het maken van optimale groeiplaatsen voor de nieuwe aanplant. De stobben zijn gefreesd, er is nieuwe grond in de groeiplaatsen gebracht, de boompalen zijn geplaatst, er is beluchting aangelegd en beschermingspalen voor de maaimachine zijn geplaats. De nieuwe essen, lindes, populieren en sierkersen (met kluit) staan inmiddels weer op hun plek en dit geeft al weer een heel ander beeld.

bomen3 bomen6
0
0
0
s2smodern