Fantastisch om deze band hier in Ferwert te hebben, zeggen ze bij de Old Pipers. Al voor de derde keer komen de Kilkennys naar Ferwert Ze toeren slechts enkele weken per jaar door Nederland en doen dan ook altijd in Ferwert hun optreden. Inmiddels zijn de Kilkennys en de Old Pipers echte vrienden geworden. Ja, de Old Pipers zijn zelfs vorig jaar in Kilkenny geweest en hebben in de pub van één van de bandleden een sessie uitgevoerd.

De formule achter het succes van de Kilkennys is de unieke chemie tussen de bandleden. Hun songs zijn vrolijk en opgetogen, zoals in hun vertolkingen van de klassiekers ‘The Spanish lady’, ‘Tell me ma’ en ‘Whiskey’ in the jar’.
Met hun energieke uitstraling, hun rappe instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor krijgen ze de zaal gemakkelijk mee. Na eerst heel Ierland veroverd te hebben, vormden Ierse festivals in Europa en de VS hun springplank naar het internationale toneel. Maar waarheen hun reizen hen ook voeren, ze blijven hun wortels koesteren en hun geliefde thuishaven Kilkenny reist altijd mee in hun muziek.
En op 10 november in Ferwert! Met in hun voorprogramma de Old Pipers!
old pipers
0
0
0
s2smodern