Nog een week en dat is het weer zover...... Dorpsfeest!

Het programma is bekend en het belooft een spetterend dorpsfeest te worden:

DONDERDAG 12 SEPTEMBER 2019


Peuteractiviteit
Op donderdagochtend is het feest in de tent voor alle peuters van 2-4 jaar uit Ferwert en Hegebeintum! Vanaf 9.15 uur zijn de peuters met hun ouders/verzorgers welkom. Om 9.30 uur begint een muzikaal feestje, verzorgd door Simone Kampherbeek van Muziek Compleet. De kinderen gaan zingen, bewegen op muziek en zelf spelen op muziekinstrumenten. Het is de bedoeling dat de ouders/verzorgers ook gezellig mee doen! Na deze muzikale belevenis is er nog een disco en kunnen de kinderen geschminkt worden. Het feest wordt nog leuker als alle kinderen in hun feestkleren komen! Rond 11.30 uur zal het feest afgelopen zijn.

Gezellige middag in Grand Café Út en Thús
Samen met de activiteitencommissie van Interzorg wordt er een gezellige Après-ski middag georganiseerd in Grand Café Út en Thús. Wij ontvangen u graag om 14.30 uur met koffie of thee en een heerlijke apfelstrudel! En dan “geht’s los” met zanger/gitarist Sander Metz, die u meeneemt voor een muzikale reis door de wunderschöne Alpenlanden. Natuurlijk wordt er ook voor een hapje en drankje gezorgd. De entree voor deze middag bedraagt € 5,-. Heeft u vervoer nodig? Neem dan contact op met Tineke de Vries: tel. 06-840087/06-52091640.


VRIJDAG 13 SEPTEMBER 2019

Kinderzeskamp
Alle kinderen uit Ferwert en Hegebeintum die naar de basisschool gaan mogen op vrijdagochtend deelnemen aan een zeskamp. Deze zeskamp staat helemaal in het teken van het thema van het dorpsfeest: Après-ski! Dus pas op voor de lawine, glibberen en glijden op de skihelling, een estafette op lange latten en nog veel meer! Het belooft een spektakel te worden! De kinderen gaan eerst op de normale tijd naar school en lopen met de meesters en juffen naar het feestterrein, waar zij om 9.00 uur worden verwacht. In groepjes worden -in en rondom de feesttent- de spellen van de zeskamp gespeeld. Vanaf 11.30 uur mogen de ouders/verzorgers de kinderen weer op komen halen.
Nb.: Ook kinderen uit Ferwert en Hegebeintum, die elders naar de basisschool gaan zijn van harte welkom om mee te doen. Zij kunnen zich om 9.00 uur melden in de feesttent.

Kritebeker-kaatsen
Voor inwoners en oud-inwoners van Ferwert en Hegebeintum is er de kaatspartij om de Kritebeker, de meest prestigieuze kaatspartij van het jaar. De kaatspartij zal op het feestterrein worden gehouden en begint om 12.00 uur. Opgave is mogelijk tot donderdag 12 september 19.00 uur bij Folkert van der Ploeg (tel. 06-25249391) of bij Douwe Jouke Yntema (tel. 06-11450468). De minimumleeftijd voor deelname is 14 jaar. De prijzen, die beschikbaar gesteld worden door Topslagerij Schreiber, zullen vrijdagavond in de feesttent worden uitgereikt.
Nb: mochten de weersomstandigheden hiertoe aanleiding geven, dan kan het kaatsen worden verplaatst naar het kaatsveld en kan ook de aanvangstijd wijzigen.

Après-ski roadshow
Deze avond wanen wij ons in Oostenrijk! De tent zal worden omgetoverd tot een ware skihut! Om in de feeststemming te komen gaan we beginnen met een hilarische Après-ski quiz, waaraan het hele publiek mee kan doen. Opgave hiervoor is niet nodig. Daarna gaan we los op de grootste Après-ski hits met DJ en rasentertainer Johan Terpstra, bekend van o.a. Waterstad FM, Radio NL en Omrop Fryslân.
Kom deze avond in je mooiste / gekste / uitbundigste Après-ski outfit!
Op deze avond zal ook de prijsuitreiking van het Kritebeker-kaatsen plaatsvinden.
Tent open 20.30 uur, aanvang quiz 21.00 uur. Entree: € 5,- p.p.


ZATERDAG 14 SEPTEMBER 2019

Matinee met zeskamp
Vanaf 11.00 uur is iedereen weer welkom in de tent voor het matinee. DJ Frenkie zal zorgen voor de muziek. Voor de kinderen zijn er verschillende attracties in de feesttent.

Om 12.00 uur start de zeskamp. Maak jullie klaar voor een waar spektakel! Dit wordt glibberen en glijden op de piste, pas op voor de lawine en maak je klaar voor de gipsvlucht.
Een ieder kan zich opgeven in groepjes van 6 personen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag opgeven voor 1 september. Deelname is vanaf 12 jaar.

***Eetcafé ’t Hoekje viert het dorpsfeest vanaf 16.00 uur ***

Royal Beat : Dé ultieme live sensatie van Nederland
Op zaterdagavond zal de tent op zijn kop worden gezet door de band Royal Beat!
Royal Beat is een unieke live-band die als geen ander de grootste danceknallers weet te brengen met de juiste energie en performance. Maar zeker niet alleen dance, ook de vetste stadionrock, Nederlandstalige meebrullers, de nieuwste pophits en hiphop komen voorbij. Met CO2 kanonnen, confetti douches en een arsenaal aan ijzersterke medleys stormen ze iedere zaal, tent en festivalweide omver.
De muzikanten van Royal Beat zijn innovatief, uniek en professioneel en staan garant voor een onvergetelijke belevenis!!
Toegangskaarten kosten € 10,- in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij Warenhuis Pijnacker (Hoofdstraat 46, Ferwert). ’s Avonds aan de tent (vanaf 21.00 uur) betaalt u € 15,- entree.
Het programma begint om 21.30 uur, tent open om 21.00 uur. Vol = vol!


ZONDAG 15 SEPTEMBER 2019

Kerkdienst
Zondag 15 september is er weer de jaarlijkse tentdienst als afsluiter van het dorpsfeest. M.m.v. gospelkoor “New Creation” met als thema “Gereserveerd”. Vanaf 15.30 uur staan koffie, thee en ranja klaar. Aanvang dienst 16.00 uur.
Namens de zendingscommissie PKN bent u van harte welkom!
0
0
0
s2smodern