Toneelvereniging OKK uit Ferwert viert het 100 jarig bestaan! In dit 100ste jaar worden er 2 grote evenementen georganiseerd. Op vrijdag 28 juni a.s. presenteert groep 6/7/8 van OBS op ‘e Trije i.s.m. met OKK toneel Ferwert en Opus3 uit Dokkum de musical Minoes. Begin februari 2020 volgt de afsluitende jubileumvoorstelling.

Een kleine eeuw geleden ontmoetten de ‘vrijzinnigen’ uit Ferwert, Hegebeintum e.o. elkaar om te genieten van literatuur en poezie. Er werd aan elkaar voorgelezen en voorgedragen. Toen het ‘eigen’ dorpsfeest wel wat steun kon gebruiken ontstond de traditie om toneelavonden te organiseren. Vanwege de jarenlange verbondenheid van OKK met OBS op ‘e Trije wordt er in dit 100ste jaar aan de musical uitvoering van school een extra feestelijk tintje gegeven. Onder leiding van regisseur Wouter van der Wal en met live muzikale begeleiding door Opus3 (en de kinderen zelf!) wordt er een fantastisch optreden voorbereid. Het belooft een waar spektakel te worden!

De musical Minoes is gebaseerd op het boek van Annie M.G. Schmidt.
Minoes gaat over Juffrouw Minoes, die eruit ziet als een dametje, maar zich gedraagt als een poes. Dat is niet zo gek want ze is er zelf een geweest! Dus ze spint en krabt, geeft kopjes, zingt af en toe de ‘Mauw-Mauw-Song’ en spreekt nog prima ‘Kats’. De katten in de buurt helpen Minoes aan allerlei nieuwtjes, die haar baas Tibbe mooi voor de krant kan gebruiken. Dit is erg handig en soms van groot belang…

De kaarten voor de voorstelling kunnen online gereserveerd worden (bij voorkeur) via de website www.okktoneelferwert.nl of via e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mocht u niet over internet beschikken, dan kunt u contact opnemen met OBS op ‘e Trije, telefoonnummer: 0518-411953.

De opvoering vindt plaats bij OBS op ‘e Trije, Hegebeintumerdyk 16 te Ferwert.
Na afloop is er feest met muziek.
minoes
0
0
0
s2smodern