Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Planten bloembollen Ferwert

Gepubliceerd op: 30 december 2019
Op 23 december heeft de firma Lubbe, in opdracht van gemeente Noardeast-Fryslân, machinaal bloembollen geplant op verschillende locaties in Ferwert.
DBFH heeft dit jaar 3 keer een ‘groen’ overleg gehad met de gemeente en daarin ook aangegeven dat het onze wens was om op een aantal plaatsen in het dorp bloembollen te planten zodat we in het vroege voorjaar al kunnen genieten van de eerste kleuren.
Hier heeft de gemeente mee ingestemd en dat heeft geresulteerd in de aanplant van een mix van bloembollen in de gazons aan op de kruising van de Marrumerweg - Foswerterstraat, in het gazon bij de Lytste Bourren, in het gazon op de kruising van de Burgemeester Esselinkstraat en Hegebeintumerdyk en bij de entree van het dorp aan de Elingawei.

Uit navraag bij de planters bleek dat er een mix van tulpen, narcissen, krokussen en blauwe druifjes is geplant. De reden van het planten van een mix is dat hierdoor verschillende bloeitijden ontstaan en daardoor langer kleur is te zien.

DBFH is content met deze aanplant en dankt de gemeente voor de medewerking. We zijn erg benieuwd naar het resultaat in het voorjaar van 2020.

Op de foto’s zijn de planters druk in de weer en in het filmpje is te zien hoe het planten in zijn werk gaat. U kunt de foto's hier vinden.