Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Onthulling kunstwerken vanwege het vertrek van Firma Hoogland uit Ferwert

Gepubliceerd op: 12 september 2020
Vanaf 17.00 uur werden en een anatal genodigden ontvangen in cafe ’t Hoekje met koffie en gebak. Rond 17.30 uur is de groep naar de Marrumerweg bij wooncentrum Foswert gelopen waar meer belangstellenden stonden te wachten, met een vrachtwagen van de firma Hoogland op de achtergrond. Sjak Papma, die namens DBFH dit traject heeft begeleid, met de firma Hoogland en Hans Jouta, opende de feestelijke happening en heette de belangstellenden welkom, in het bijzonder de familie Hoogland, wethouder De Vries en kunstenaar Hans Jouta.

Na een korte introductie heeft de directeur van de Firma Hoogland, Camiel Hoogland, een woordje gedaan over o.a. de historie van het bedrijf, de keuze van de verhuizing, het afscheidscadeau en de toekomst van het bedrijf. Hierna nam de maker van de kunstwerken, Hans Jouta het woord en heeft de betekenis van de 6 kunstwerken uitgelegd.

Het 1ste kunstwerk werd onthult door Otto en Lydia Hoogland. Dit kunstwerk beeld uit dat Hoogland vertrekt naar Leeuwarden. Dit is afgebeeld in een gotisch raam van de Martinuskerk. De kunstwerken zijn gemaakt van cortenstaal, wat een robuuste en stoere uitstaling geeft. Er staan 4 kunstwerken bij de entrees van Ferwert en 2 bij de entrees van Hegebeintum. Beide dorpen kunnen blij zijn met deze bijzondere kunstwerken. Van de kunstwerken is een informatiefolder beschikbaar die binnenkort wordt bezorgd. Het is zeker de moeite waard om deze kunstwerken te bezoeken zodat u met eigen ogen kunt zien wat het resultaat is geworden.

Firma Hoogland bedankt voor het geschenk en veel succes in Leeuwarden!
hoogland4 Klein  hoogland1 Klein hoogland3 Klein