Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Lezing ‘Ferburgen Frisia’ door Willem Schoorstra bij Terp Hegebeintum

Gepubliceerd op: 26 mei 2024

Een reis door mythe, magie en religie

Zaterdag 8 juni a.s. geeft auteur Willem Schoorstra in het Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum een lezing over mysterieuze en soms mystieke zaken die in het grotere Fryslân nog te vinden zijn. Van lijkwegen tot offerstenen en van oude cultusplaatsen tot magische metseltekens: alles vertelt een verhaal, alles is een weergave van hoe de middeleeuwse mens zich in onzekere tijden staande hield. De Friestalige lezing begint om 14.00 uur.

Willem Schoorstra is auteur van Friestalig boeken, maar naast het schrijven van romans houdt Schoorstra zich ook bezig met verschillende literaire en historische projecten en het schrijven van columns en essays. Hij debuteerde in 2001 met de gedichtenbundel ‘Ynwijing’. Daarna kwam de verhalenbundel ‘Berjochten út Babel’ en de romans ‘Swarte Ingels’ (Fedde Schurerprijs), ‘De ôfrekken’, ‘Rêdbâd’, ‘Pier – de profesij fan bline Simen’, ‘De nacht fan Mare’ (Rink van der Velde prijs) en ‘Jacht op de Codex Frisicus’. In 2020 verscheen de Poëtyske Edda, een vertaling van het gelijknamige IJslandse boek. De romans ‘Swarte Ingels’, ‘Pier’ en ‘Rêdbâd’ zijn ook in het Nederlands uitgebracht.

De lezing is gratis toegankelijk. Consumpties zijn voor eigen rekening. In verband met de beperkte ruimte verzoeken wij u zich van tevoren aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het contactformulier op de website, https://www.terphegebeintum.nl/contactformulier/. Graag parkeren op de bietenopslag aan de Harstawei.

Lezing Willem Schoorstra
Locatie: Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum, Pykedyk 4, Hegebeintum
Datum: za 8 juni a.s.
Tijd: 14.00 uur
Toegang: gratis
Aanmelding: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contactformulier www.terphegebeintum.nl.Bron: Terp Hegebeintum