Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Invulling gemeentehuis – aandachtspunten DBFH tijdens raadsvergadering

Gepubliceerd op: 20 april 2019
Op 17 april het bestuur van DBFH ingesproken tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis in Kollum. Het college van burgemeester en wethouders van Noardeast-Fryslân heeft een bureau gevraagd naar de verschillende opties voor huisvesting van de ambtenaren in deze gemeente. Het gemeentehuis in Ferwert kwam daar bekaaid vanaf.
gemeentehuis
De verschillende punten die DBFH onder de aandacht bracht waren:
  1. DBFH wil dat het college van burgemeester en wethouders alles in het werk zal stellen om de leefbaarheid te versterken en dat zij de intentie hebben om inspanningen te leveren voor die leefbaarheid en een goede invulling van het gemeentehuis.
  2. DBFH wil dat de raad en het college toezegt gezamenlijk een goede invulling te geven aan het gemeentehuis. DBFH heeft hier vele ideeën over. Het college heeft toegezegd samen met DBFH naar een goede oplossing te gaan zoeken voor een invulling van het gemeentehuis.
  3. In de raadsagenda staat dat de loket functie deze raadsperiode blijft bestaan, graag willen we met het college een goede invulling hieraan geven en dit garanderen voor de komende decennia. Ook hier heeft DBFH ideeën over. Het college en de raad hebben de intentie dat een loket functie in Kollum en Ferwert voor de komende jaren moeten worden gewaarborgd.