Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Gerbrandastraat Ferwert update

Gepubliceerd op: 31 oktober 2019
Inwoners van Ferwert Hegebeintum,

Graag wil het bestuur van DBFH u informeren over de voortgang van het blokje huizen op de Gerbrandastraat.

Zoals u hebt kunnen zien zijn de vier huizen aan de Gerbrandastraat leeg en hebben de bewoners van deze woningen een fijn plekje gevonden.
Wonen Noordwest Friesland is gevraagd naar de status van deze woningen. Inmiddels is de aanbesteding van de sloop rond en zal dit jaar nog begonnen worden met sloop van de woningen. Dan zal ook begonnen worden met het bouwrijp maken van de grond.

Dorpsbelangen Ferwert-Hegebeintum (DBFH) wil graag in samenwerking met de gemeente en WNWF een tweetal kavels op deze grond realiseren en is in contact met verschillende ontwikkelaars. Tevens zijn er contacten met architecten betreffende de gehele Gerbrandastraat, omdat ook het voormalige Dockingacollege deels aan deze straat is verbonden. DBFH wil graag snelheid in dit project en gesprekken zijn in volle gang.

Mocht er aanleiding zijn om u te informeren over zowel de kavels aan de Gerbrandastraat, het voormalig Dockinga college, alsook het gemeentehuis, dan organiseert DBFH een informatieavond.

Bij vragen kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gerbrandastrjitte