Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Expositie Tineke Buursma in gemeentehuis

Gepubliceerd op: 16 juli 2014

Tot en met september exposeert Tineke Buursma haar fractals in het gemeentehuis te Ferwert.

Fractals zijn zichzelf herhalende meetkundige figuren met onregelmatige vormen en oppervlakten. Ze zijn op zichzelf gelijkend, dit betekent dat als je ze ingezoomd bekijkt, ze sterk lijken op de oorspronkelijke figuur. Dit is ook het geval als je ze juist uitzoomt.

Van jongs af aan is Tineke al creatief en voelt zich aangetrokken tot mooie vormen en kleuren. In 2010 maakte ze via internet kennis met fractals. Ze vond het meteen prachtig en ontdekte dat ze gemaakt werden met speciale software en besloot hiermee te gaan experimenteren. Hoe meer ze zich erin verdiepte des te enthousiaster werd Tineke. Tineke werkt met meerdere programma’s, maar Ultra Fractal is haar favoriet.

Fractals maken is niet alleen creëren maar tegelijkertijd ook een ontdekkingstocht. Het effect van een toegevoegde laag kan heel verrassend uitvallen en de fractal een totaal ander uiterlijk geven. De stemming en sfeer van het moment bepalen welke kleuren ze gebruikt voor het eindresultaat. De stijl van Tineke is abstract of figuratief en ze gebruikt graag sprekende kleuren.

De expositie is tijdens de openingstijden te bezichtigen in het gemeentehuis te Ferwert.