Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Dorpsvlag Ferwert en Hegebeintum

Gepubliceerd op: 18 mei 2018
Dorpsbelangen Ferwert - Hegebeintum (DBFH) is druk bezig met het promoten van beide dorpen door o.a. dorpsvlaggen aan te bieden. Het is de bedoeling dat in het kader van Historisch Ferwert op 9 juni 2018 al zoveel mogelijk van deze vlaggen wapperen!

vlag Ferwert

De vlag van Ferwert is tweemaal in drieën gedeeld. De driedeling komt uit het wapen. De broeking is een knipoog naar de gemeentevlag, die de zeven sterren uit het gemeentewapen laat zien. Ferwerd mag zeker één ster uit die vlag voeren. Hij staat dan ook prominent in het midden van de broeking, geel op rood, om de centrumfunctie van het dorp in de gemeente te benadrukken (in de gemeentevlag staat de gele ster op blauw). De vlucht laat de andere kleuren uit het wapen zien, blauw en geel.


vlag Hegebeintum

In de vlag van Hegebeintum zien we gestileerd de terp en de kerk terug. De kleuren zijn ontleend aan het dorpswapen. de gaande leeuw is ontleend aan het wapen van Fryslân om het cultuurshistorisch belang van Hegebeintum aan te geven. Maar ook in het wapen van de familie Obreen, een van de laatste families die Harsta State in bezit hebben gehad, staat een leopard, gedeeld van goud en zilver op een rood veld. een leopard is een gaande, aanziende leeuw, zoals die ook in het oudste Friese wapen heeft gestaan en nog te zien is op het wapen van West Friesland. Deze leeuw verwijst dus ook naar de familie Obreen.


Wil je ook zo’n vlag en hiermee uitstralen dat je trots bent op je dorp?
Wil dit ook aan anderen vertellen en ben je altijd positief over je dorp?
Als je ambassadeur van Ferwert en Hegebeintum wil zijn kun je dit uitdragen door een vlag te kopen en deze bij gelegenheden uit te steken. Kosten € 15,- per vlag.
Je kunt een vlag bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag uw naam, adres en telefoonnummer achterlaten en de hoeveelheid aan te schaffen vlaggen van welk dorp.