Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Dag 2 dorpsfeest Ferwert 2014

Gepubliceerd op: 12 september 2014

Wat staat er voor vandaag op het programma?

 

Vrijdag 12 september 2014

09.15 uur - Kinderactiviteit met voorstelling van goochelaar en buikspreker Aarnoud Agricola.

Vanaf 09.15 uur zijn alle basisschoolleerlingen uit Ferwert en Hegebeintum (en de kinderen in deze leeftijdscategorie die ergens anders naar school gaan) van harte welkom in de feesttent voor een voorstelling van goochelaar en buikspreker Aarnoud Agricola. Eerst is er de buikspreekshow “Rijmende dieren” en aan het eind van de ochtend kunnen de kinderen zelf ook goochelen, want na de pauze worden er een paar echte goochelgeheimen onthuld in goochelshow “de Goochelacademie!” Om 11.30 uur kunnen de kinderen weer door de ouders/verzorgers worden opgehaald.

De hele middag is er gratis draaimolen!


12.00 uur - Kritebeker keatsen

Om 12.00 uur start traditiegetrouw de laatste partij van het jaar, de partij om de ”Kritebeker”, voor alle inwoners en oud-inwoners van Ferwert/Hegebeintum (heren vanaf 16 jaar, dames vanaf 14 jaar).
De ”Kritebeker” is de enige ledenpartij waar de meest waardevolle kaatser van het winnende partuur wordt uitgeroepen tot koning of koningin. De koning of koningin mag de wisselbeker een jaar lang mee naar huis nemen. 


14.30 uur - Ouderenmiddag met “Duo Background” bestaande uit zangeres Gea en accordeonist/zanger Gerrit.

In samenwerking met het Open Bejaardenwerk organiseert de PAFH een gezellige middag (aanvang 14.30 uur) in de recreatiezaal van WoonZorgCentrum Foswert. Dit keer niet op donderdag-, maar op vrijdagmiddag! Onder het genot van een lekker kopje koffie/thee, een stukje oranjekoek en een hapje & drankje kunt u genieten van “Duo Background” bestaande uit zangeres Gea en accordeonist/zanger Gerrit. Het repertoire bestaat uit Fries-, Nederlands- en Engelstalige liedjes, maar ook een countrysong en wals komen zeker voorbij.
Na afloop bieden de activiteitenbegeleiding van Foswert en het Open Bejaardenwerk u patat en een lekkere schnitzel aan. De entree bedraagt € 4,-. Heeft u vervoer nodig? Neem dan contact op met mevr. T. Bijleveld (tel.: 412661).


20.30 uur - Westernavond met dansworkshop RAL4010 en optreden Orange Creek

Dit jaar kunnen de cowboyhoeden, geruite bloezen en lasso’s mee naar de tent, want de vrijdagavond staat in het teken van country en western. Vanaf 20.30 uur geven de danseressen van RAL4010 een demonstratie van de hedendaagse linedance muziek, waarna u zelf kunt gaan line-dancen tijdens een workshop van de dames.

Rond 21.30 uur is het tijd voor de Friese band Orange Creek. Met liedjes uit de jaren ’60 en ’70 van de Everly Brothers en The Beatles tot The Lumineers en John Mayer belooft dit een swingend optreden te worden.

Duik alvast de verkleedkoffer in, want er is ook weer een prijs voor de best geklede man en vrouw. De entree is € 5,-.