Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Blog van de voorzitter DBFH over het dorpsfeest

Gepubliceerd op: 08 september 2020
Hallo dorpsgenoten,

Het nieuwe normaal
Als ik terugkijk naar de afgelopen 6 maanden, dan denk ik dat ik me in maart/april geen voorstelling kon maken van het nieuwe normaal. "We gaan toch niet maandenlang thuiswerken?" was mijn reactie. Ik schatte toen in dat ik met mijn kantoorbaan nooit lang volledig thuis kon werken. Na 5 maanden wist ik eigenlijk al niet anders meer. Het nieuwe normaal was: thuiswerken, geen handen schudden en 1,5 meter afstand. Ik geloofde en geloof er ook echt in dat dit nodig is om Corona binnen de perken te houden!

Samenzijn geeft energie
Tijdens een noodzakelijk kantoorbezoek eind augustus met een aantal collega's kwam ik er achter dat ik ze heel erg had gemist. Live samenwerken geeft me (veel) energie en ik was niet de enige! Ik ben ervan overtuigd dat elkaar fysiek ontmoeten energie geeft en ook in onze natuur zit om dat te doen. Mijn hart zegt: laten we elkaar opzoeken, laten we samen naar de kroeg gaan, laten we samen een feestje bouwen. Mijn hoofd zegt: natuurlijk doen we dat niet. We hebben te maken met Corona: geen (grote) samenkomsten en 1,5 meter afstand !

Dorpsfeest 1.5
En dan zijn we aanbeland op de vooravond van Dorpsfeest 1.5. Met de insteek: "wat kan wel?", is het de activiteitencommissie gelukt om een mooi programma te bedenken waar onze mienskip baat bij heeft. Ik ben daar oprecht blij mee!

Geniet
Ik heb zin in de komende dagen; ik ga vast en zeker een hoop dorpsgenoten ontmoeten. Laten we elkaar wel helpen door te blijven wijzen op de Corona regels als iemand die per ongeluk even is vergeten. Een Grapperhausje kan ons allemaal overkomen!
Zoals gezegd: ik ga genieten van de komende dagen en ik denk dat vele Hegebeintumers en Ferwerters dat ook van plan zijn. Ik wens iedereen dan ook een fijn dorpsfeest toe!
Nu eerst mijn garage opruimen voor de komende garagesale.


Hartelijke groet,
Marcel Steegstra
Voorzitter Dorpsbelangen Ferwert-Hegebeintum