Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Blog van de voorzitter DBFH

Gepubliceerd op: 08 februari 2019

Wow !!

Holwerd aan Zee
Wow! €15.000.000 van de postcode loterij. Dit is echt fantastisch nieuws voor Holwerd, maar zeker ook voor onze dorpen. Als “Holwerd aan Zee” wordt gerealiseerd, dan hebben onze dorpen daar ook zeker profijt van! Ik denk dan aan toerisme, meer mensen die hier willen wonen en voor je het weet hebben we een luxeprobleem: hoe gaan we die mensen hier huisvesten? Dat zijn veel leukere problemen om op te lossen dan krimp, vergrijzing, et cetera. Meer mensen, meer kinderen, grotere sportclubs, grotere scholen, meer winkels, meer voorzieningen, meer leefbaarheid.
Jaja, ik weet het: “Het moet allemaal nog!”, “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Maar mijn tegel is dan ook: “bedenk het onmogelijke en bereik het belachelijke”. Ik vermoed dat veel mensen uit Holwerd ook zo’n tegel in huis hebben hangen.
blog feb 01Trotsmoment: Ferwert-Hegebeintum geselecteerd door Dorps Ontwikkelings Maatschappij
blog feb 02
Ik hoop dat je het al hebt gehoord of gelezen, maar wil mijn volgende “ik-ben-trots-moment” toch nog eens aanhalen: Ferwert-Hegebeintum is geselecteerd door de Dorps Ontwikkelings Maatschappij! Daarmee krijgen we financiële ondersteuning en ondersteuning van experts met als doel: ambitieuze projecten realiseren. Met stip op 1 staat verfraaien dorpscentrum van Ferwert. Daar lopen inmiddels ook al de eerste acties (denk aan voormalig café ‘stap der ris yn’). Wil je meer weten over deze andere projecten, kom dan vooral naar de Jaarvergadering op 22 maart!Tennis
blog feb 03
Uh nee… Ik werk niet in de marketing en PR. Toch wil ik iedere dorpeling vragen om te gaan tennissen! Na een lange voetbalcarrière bij vv Wardy moet ik helaas toegeven dat mijn benen het niet meer zo leuk vinden. Enkele jaren geleden ben ik dan ook begonnen met tennis en kan het van harte aanbevelen. We hebben drie prachtige banen in Ferwert! Toch zijn er zorgen: het aantal leden neemt af en dat komt vooral door het gebrek aan nieuwe leden. Ik zou het persoonlijk (en voor onze dorpen) heel jammer vinden als het bestuur van de tennis club ergens de komende jaren genoodzaakt is om de banen/club te sluiten. Mijn oproep is dan ook: Ga tennissen! Kijk eens op http://ltcf.nl/Save the date: Jaarvergadering 22 maart 20.00
blog feb 04
Ook dit jaar belooft het weer een bijeenkomst te zijn die je niet wilt/mag missen. In vogelvlucht wordt je op de hoogte gebracht van alles wat er is gerealiseerd en uiteraard geven we een doorkijkje naar wat er dit jaar en de komende jaren allemaal op de agenda staat. Natuurlijk is er ruimte voor inbrengen van ideeën, standpunten en meningen. Graag zelfs! Kortom: noteer de datum alvast in je agenda. Iedereen is welkom.
Wat: Jaarvergadering Dorpsbelangen Ferwert-Hegebeintum
Wanneer: 22 maart 20:00
Waar: Grand Café Ut en thús – Foswerterstrjitte 71 Ferwert

Met hartelijke groet,
Marcel Steegstra
Voorzitter Dorpsbelangen Ferwert-Hegebeintum

blogMarcel