Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Blog van de voorzitter DBFH

Gepubliceerd op: 03 mei 2018

Mei 2018

Blog DBFH

Ferwerters en Hegebeintumers,

Het leek ons als bestuur een leuk idee om een blog van Dorpsbelangen Ferwert Hegebeintum te starten! Ook uw bestuur gaat met de tijd mee ;-). We hebben nog geen eigen Youtube kanaal, maar wie weet gaat dat er ook nog wel komen. Maar wat zet je dan in een blog? Mijn idee is een korte terugblik naar de successen die zijn behaald, maar ook een doorkijkje naar de toekomst zal vast niet ontbreken. Mocht je tips ’n tricks hebben, laat het weten!

Trots
Trots is het gevoel wat in me op komt als ik naar onze dorpen kijk. Ze zijn prachtig: Ferwert met zijn Vrijhof en Hegebeintum met zijn hoogste terp. Ik vraag wel eens aan een mede-dorpeling wat ze iemand buiten Ferwert vertellen waarom Ferwert of Hegebeintum toch zo mooi is en waarom je er zou moeten wonen. Regelmatig is het antwoord: “nou uh…, gewoon. Omdat het hier goed wonen is. ”Ik zeg het altijd zo: we hebben hier alle winkels. We hebben zelfs een V&D (al heet het geen V&D, maar Pijnacker), we hebben een sporthal, we hebben sportverenigingen, cultuur, bands en we hebben 1 van de 2 vrijthoven van Nederland. De andere staat in Maastricht. En dan hebben we in Hegebeintum ook nog eens de hoogste terp van Nederland. Hoezo gewoon?

Hoezo krimp
Onze regio staat bekend als krimpregio en wat je dan merkt is dat het lastig is om nieuwe koopwoningen voor bijvoorbeeld starters te realiseren. Immers: partijen geven aan dat de trends vertellen dat we in de toekomst minder woningen nodig hebben. Toch hebben we op dit moment in Ferwert te maken met een tekort aan woningen: er staat zeer weinig te koop en als we niet oppassen dan vertrekken de jongeren/starters uit onze dorpen. Dat zou zonde zijn!

Mogelijkheden voor Starters?
Als dorp willen we de starters op de woningmarkt zeker behouden. Het waarom is echt heel praktisch: jongeren zijn nodig voor nageslacht en nageslacht is nodig om onze dorpen in de toekomst (de komende tientallen jaren) te laten groeien in plaats van te laten krimpen. Dus: starters op de woningmarkt: laat u horen en waag het niet om te vertrekken uit onze prachtige dorpen (dat laatste is uiteraard een grapje, maar wel een met een serieuze ondertoon :-)). Uw dorpsbelang doet zijn stinkende best om ruimte voor jullie te creëren!
Met hartelijke groet,

Marcel Steegstra
Voorzitter Dorpsbelangen Ferwert Hegebeintum
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


blogMarcel