Fanôf juster, 20 o/m 24 maaie, organisearret Opus 3 y.g.m. brassband Excelsior fan Ferwert in bysûnder "POWER SNUFFEL PROJECT"

Oan dit unike gearwurkingsprojekt sille sa'n 75 learlingen fan de beide basisskoalen fan Ferwert, OBS Op e Trije en CBS Op Streek meidwaan.

De learlingen fan de middenbou en de boppebou krije eltse dei les op in trompet fan master Piet v/d Heide. Dit neame wy in "POWER SNUFFEL PROJECT".

Dit projekt wurdt ôfslúten mei in einpresintaasje op freed 24 maaie 2019 om 19.00 oere op it skoalleplein fan CBS Op Streek yn Ferwert. De muzykferiening Excelsior fan Ferwert organisearret dit bysûndere konsert.

Meiwurkers fan dit bysûndere konsert binne: brassband Excelsior, jeugdorkest Solex en 75 trompettisten (basisskoallelearlingen).
snuffelproject
Bron: Opus3

Tijdens de jaarvergadering is het thema voor het dorpsfeest bekend gemaakt, voor degene die het gemist hebben hierbij de flyer!
thema dorpsfeest

De website voor onze dorpen Ferwert en Hegebeintum bestaat al weer 5 jaar. Destijds opgericht omdat Ferwert en Hegebeintum nog geen dorpswebsite had. Daarnaast nam het communiceren via bv kranten, convocaten af in tijden van het digitale tijdperk. Ferwert Online is in de huidige vorm een moderne website die vorig jaar een update heeft gehad waardoor we klaar zijn voor de toekomst. Ook is de website sinds deze update vanaf tablet en telefoon te bekijken. Aan de website is ook een Facebookpagina gekoppeld die inmiddels 674 volgers  heeft. Het streven is om dit op 1000 volgers te krijgen. Sinds april dit jaar zijn we ook op Instagram actief. De website word vrijwilliger beheerd.

Het aantal bezoekers van de website aantal is nog steeds groeiende. De afgelopen 5 maanden is de website al ruim 10.000 keer bezocht, een aantal waar we erg trots op zijn. Op de website zijn allemaal onderwerpen en informatie te vinden die met onze dorpen te maken hebben. Ook Dorpsbelangen Ferwert – Hegebeintum (DBFH) heeft hier een rubriek. DBFH is overigens de eigenaar van deze website en communiceert hier zijn onderwerpen met de bewoners.

Inwoners van Ferwert en Hegebeintum kunnen op Ferwert Online gratis onderwerpen plaatsen en ook kunnen activiteiten in de agenda worden gezet. Gezien het bereik is dit een prima promotiemiddel voor bv instellingen, bedrijven of sportverenigingen.

De redactie van Ferwert Online probeert onze mooie dorpen onder een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. Ook voor vele oud Ferwerters en Beintumers is dit een mooie manier om hun dorpen te blijven  volgen.

Wij hopen de komende jaren wederom op groeiende bezoekersaantallen en roepen je op om het nieuws en activiteiten van Ferwert en Hegebeintum te volgen en te liken..

Uiteraard kun je allerlei zaken die gerelateerd zijn aan onze dorpen hier plaatsen (geen reclame en discussies). Mocht je nog tips of verbeterpunten hebben, ook die horen wij graag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
FerwertOnline5jaar

Op 29 mei om 19.30 uur in het bezoekerscentrum in Hegebeintum

Dorpsbelangen Ferwert Hegebeintum (DBFH) en stichting Terp Hegebeintum nodigt de raad van de gemeente Noardeast-Fryslan uit voor een informatieavond. Beide organisaties willen de raad informeren over de diverse zaken die in Ferwert en Hegebeintum spelen. Dit gaat van de nieuwe dorpsvisie tot verpaupering en nieuwbouw bezoekerscentrum.
Ook wil DBFH de raad meenemen in de ontwikkelingen van Dockinga college en invulling gemeentehuis.
U als inwoner bent ook van harte uitgenodigd.
Logo DBFH stichting terp Hegebeintum