Tentoonstelling ‘Blauw Emaille’ van Ruurd Verbeek uit Drachtstercompagnie
Datum: vanaf 1 september t/m 31 oktober 2019

Aquarellen: ‘ Landschappen en stillevens’ van Gerbina Prins – de Graaf uit Eastermar
Datum: vanaf 1 september t/m 31 oktober 2019

Gedurende de maanden september en oktober vult een deel van Ruurd zijn collectie de vitrines van ons Bezoekerscentrum. Hij verzamelt al bijna 60 jaar kobalt blauw geëmailleerde voorwerpen, die rond 1900 in huishoudens en instellingen werden gebruikt. Inmiddels is deze collectie, bestaande uit meer dan 700 van elkaar verschillende voorwerpen, uitgegroeid tot de grootste in zijn soort in Nederland.  Emaille is sterk, maar bij een val  kunnen er stukjes afspringen en dan krijgt roest weer kans.  Bij emailleren wordt gesmolten glas op metaal aangebracht. Een techniek die in het Midden-Oosten en China al heel lang bekend was en veel werd toegepast als kunstvorm. In Nederland  kwam al in 1840 een emaillefabriek (DRU) en daarna volgden er meer, zoals in Kampen de fabriek van H. Berk & Zoon (1851).
terp sept 3

De in Eastermar wonende Gerbina Prins-de Graaf schildert en aquarelleert al meer dan 20 jaar. Ze is begonnen met het volgen van aquarelleer cursussen en heeft  zich daarna ook nog bij verschillende kunstenaars verdiept in het schilderen met acrylverf,  krijt als ook gemengde technieken. Het abstraheren is ook een proces wat haar aanspreekt en waar ze haar nog verder in wil verdiepen. Wat terug komt in haar schilderijen is het gebruik van de kleur blauw, het blauw van de luchten, het water, de abstracte figuren. Het blauw wat een gevoel van ruimte en vrijheid geeft. De kleur die voor zowel rust als passie staat, terugkomend in zowel De skûtsjes, de landschappen als de stillevens. Een kleur die bij haar past en mooi aansluit op de blauwe verzameling emaille in de vitrines.
terp sept 1 terp sept 2

Bent u al nieuwsgierig geworden? Kom gerust even langs in het Bezoekerscentrum te Hegebeintum.

De entree is gratis en de koffie vers.

Locatie: Bezoekerscentrum “Terp Hegebeintum”
Plaats: Hegebeintum
Pypkedyk 4, 9173 GC
Tel. 0518-411783
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I: www.hegebeintum.info 
Openingstijden: di. - zo. 13.00 – 17.00 uur
Vanaf april: ma. – za. 10.00 – 17.00 Zon- en feestdagen 12.00 – 17.00 uur


ZONDAG 15 SEPTEMBER 2019

Kerkdienst
Zondag 15 september is er weer de jaarlijkse tentdienst als afsluiter van het dorpsfeest. M.m.v. gospelkoor “New Creation” met als thema “Gereserveerd”. Vanaf 15.30 uur staan koffie, thee en ranja klaar. Aanvang dienst 16.00 uur.
Namens de zendingscommissie PKN bent u van harte welkom!

Gevonden voorwerpen na de zeskamp van gistermiddag. Herken je 1 van deze voorwerpen? Neem dan contact op met Hilda Buursma 06 19016727

gevondenvoorwerpen gevondenvoorwerpen1 gevondenvoorwerpen2

Vanavond komt Royal Beat naar de feesttent in Ferwert! Deze topband staat garant voor een knallende afsluiter van de zaterdagavond. 
Bekende Friezen Rintje Ritsma, Piet Paulusma, Foppe de Haan en Doutzen Kroes zijn lyrisch over deze band. 

Mis dus deze kans niet, en kom vanavond naar Ferwert. 

HIer vast even een voorproefje van wat jullie vanavond kunnen verwachten. Oant sjen!


ZATERDAG 14 SEPTEMBER 2019

Matinee met zeskamp
Vanaf 11.00 uur is iedereen weer welkom in de tent voor het matinee. DJ Frenkie zal zorgen voor de muziek. Voor de kinderen zijn er verschillende attracties in de feesttent.

Om 12.00 uur start de zeskamp. Maak jullie klaar voor een waar spektakel! Dit wordt glibberen en glijden op de piste, pas op voor de lawine en maak je klaar voor de gipsvlucht.
Een ieder kan zich opgeven in groepjes van 6 personen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag opgeven voor 1 september. Deelname is vanaf 12 jaar.

***Eetcafé ’t Hoekje viert het dorpsfeest vanaf 16.00 uur ***

Royal Beat : Dé ultieme live sensatie van Nederland
Op zaterdagavond zal de tent op zijn kop worden gezet door de band Royal Beat!
Royal Beat is een unieke live-band die als geen ander de grootste danceknallers weet te brengen met de juiste energie en performance. Maar zeker niet alleen dance, ook de vetste stadionrock, Nederlandstalige meebrullers, de nieuwste pophits en hiphop komen voorbij. Met CO2 kanonnen, confetti douches en een arsenaal aan ijzersterke medleys stormen ze iedere zaal, tent en festivalweide omver.
De muzikanten van Royal Beat zijn innovatief, uniek en professioneel en staan garant voor een onvergetelijke belevenis!!
Toegangskaarten kosten € 10,- in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij Warenhuis Pijnacker (Hoofdstraat 46, Ferwert). ’s Avonds aan de tent (vanaf 21.00 uur) betaalt u € 15,- entree.
Het programma begint om 21.30 uur, tent open om 21.00 uur. Vol = vol!