De kerstbomenactie die zaterdag 4 januari plaatsvond in de gemeenten Noardeast-Frylân is weer succesvol verlopen. In bijna 30 dorpen en wijken waren vrijwilligers in actie om de kerstbomen in ontvangst te nemen.

In totaal werden 160 bomen op verschillende locaties in de gemeente ingeleverd. Naast één waardebon t.w.v. € 0,50 ontving men per ingeleverde boom ook één lootje.

Onder alle lootjes is per inzamelpunt in de deelnemende dorpen en wijken een geldprijs van 25 euro verloot. In Ferwert is het volgende lootje in de prijzen gevallen (rose): 338. Voor het overzicht van alle lootjes kun je kijken op de website van de gemeente Noardeast-Fryslân.

Prijswinnaars kunnen zich tot 20 januari om 12.00 uur melden bij de gemeente via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De prijsuitreiking van Noardeast-Fryslân vindt plaats op woensdag 22 januari om 15.30 uur in het stadhuis in Dokkum en wordt verzorgd door wethouder Engbert van Esch.

Zoals jullie de laatste jaren hebben gemerkt, zijn tijdens de fietselfstedentocht op Pinkstermaandag de dorpen Hallum, Marrum, Blije en Ferwert niet meer aangedaan. Dit vond DBFH erg jammer en daarom hebben zij besloten het voortouw te nemen door een gezamenlijke brief te sturen naar de organisatie van de fietselfstedentocht. Dit heeft geresulteerd in een overleg met de organisatie en daar is besloten dat de route dit jaar weer door deze dorpen, en dus ook ons dorp, zal gaan.

DBFH is hier erg content mee en hopen dat jullie weer aanwezig zullen zijn langs de route op Pinkstermaandag.

11stedenfietstocht

Zoals u hebt kunnen zien is de blikvanger op de Marrumerweg verplaatst. Deze is nu meer in de buurt van Zorgcentrum Foswert geplaatst.
Inwoners en ook DBFH vond de blikvanger op de oude plek niet echt effectief.
Inmiddels wordt de blikvanger niet meer door de schoolgaande jeugd gebruikt en vonden we een nieuwe plek beter.
Let wel, de blikvangers dienen alleen gebruikt te worden voor los afval. De fietser/voetganger en toerist die onderweg is kan op deze manier gemakkelijk zijn afval kwijt.
Voor alle andere afval is nog altijd uw container de beste plek. Ook gaan we voor schone dorpen en zijn affiches op de blikvanger uit den boze.
Met z’n allen gaan we voor een schoon en mooi dorp.


blikvanger2 blikvanger3 blikvanger4

De tweede puberjûn is op vrijdag 24 januari van 19.30 tot 22.00 uur. Voor 20.30 uur moet je binnen zijn!
puberjun jan


Het bestuur van jeugdsoos "De Intro" en een aantal ouders hebben de handen in één gesloten. Samen willen ze de jeugd van 12 (1e klas voortgezet onderwijs) tot 16 jaar een plek bieden vol met gezelligheid. Samen chillen, dansen en kletsen op een mooie en gezellige plek. Deze avonden zijn zonder alcohol en met oudertoezicht. Op deze manier hopen we een veilige plek te creëren voor de jongeren. De puberjûn is één keer per zes weken op de vrijdagavond van 19.30 tot 22.00 uur.

Ben je tussen de 12 en 16 jaar, woon je in Ferwert of in de buurt? Kom langs en we maken er gezellige avonden van!

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Elly Bakker.

intro

Het weer nodigt momenteel niet uit tot buitenspelen, maar de speeltuin al helemaal niet. Daarom is door DBFH een commissie in het leven geroepen die ons dorp van een nieuwe speeltuin voorziet.

Dit bleek nog niet zo gemakkelijk en snel klaar te zijn als we dachten... Na vele vergaderingen waarin we ideeën en plaatsen onder de loep namen is er inmiddels een mooi nieuw plan voor de huidige speeltuin gemaakt door een aannemer.
Maar bij zo’n mooi plan komt natuurlijk ook een financieel plaatje kijken. We proberen dit dan ook via fondsenwerving rond te krijgen. Wanneer we zeker kunnen zijn van het geld, zullen we de plannen ook bekend maken.

Wij zijn weer enthousiast en zouden heel graag zien dat deze plannen voor de zomer gerealiseerd kunnen worden zodat de kinderen in ons dorp dan eindelijk weer van een leuke speeltuin kunnen genieten!

We houden u op de hoogte.

Vriendelijke groet,
De speeltuincommissie van Ferwert