Afgelopen weekend is de picknicktafel in het bos aan de Kleasterwei vernield. Laatst lag de tafel al in de sloot, nu is hij moedwillig vernield. Is er iemand die weet wie dit heeft gedaan? Wie weet komt er een tip op wie de kosten verhaald kunnen worden. 

bankjebos2 Klein


Bron: ingekomen stuk

Bron: ingekomen stukGeachte inwoners van Ferwert en Hegebeintum!

Vol enthousiasme zijn wij “Zorgsloperij de Kans” druk bezig met de voorbereidingen aan de Hoofdstraat 16 in Ferwert. Maar voor dit prachtige project hebben wij nog wel wat spullen en mensen nodig. Wij zoeken iemand die kan vertellen over het vroegere leven in Ferwert en de omgeving en ook eventueel verhalen wil en kan vertellen over het pand/oude brouwerij die aan de Hoofdstraat 16 is gevestigd. Uit onderzoek blijkt dat het pand sinds de 15e eeuw bestaat. Vanaf die tijd heeft in het pand een bierbrouwerij, jeneverstokerij, koeienstal en een ijsherberg gezeten. 
In de inrichting willen we graag de mooie herinneringen van die tijd terugbrengen.

Wij zijn op zoek naar spullen die dateren vanaf de 15e eeuw tot nu. U kunt denken aan: Kranten, foto’s, oude flessen, tinnen huishoudelijke voorwerpen, stenen, ijzer, houten voorwerpen van de keuken, spullen van een koeienstal, destilleer spullen en huishouding voorwerpen. 
Heeft u leuke spullen die u wilt doneren aan de opbouw van dit pand en uiteraard om de goede ouwe tijd van dit pand in kaart te zetten, dan horen wij dat graag!
U mag ons bellen of een e-mail sturen. 

Groetnis, 

Svetlana Akolzina 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-27585159Bron: ingekomen stuk

In de rubriek 'De fans fan Ferwert en Hegebeintum' staat een gloednieuw interview, dit keer met Julia Scholten.
Nieuwsgierig? Lees het hier!

Julia5

Op 25 maart is het dan zover. De eerste duo- expositie In de Nieuwe Smederij Ferwert zal openen.

Om 13:00 zal de eerste expositie feestelijk geopend worden op deze nieuwe locatie te Ferwert. Jelle Schotanus en Wiep de Wit zullen de spits afbijten. Hun werk zal elke donderdag en 2e en laatste zaterdag van de maand te zien en te koop zijn in De Nieuwe Smederij Ferwert onder de werktitel: ‘Van Alles WAD’. Van 25 maart tot 17 april.

Jelle Schotanus is woonachtig in Beetsterzwaag en regelmatig te vinden in natuurgebied De Deelen, een afgegraven veengebied. ‘De natoer is de reade tried yn myn libben’ Jelle schildert intuïtief. De compositie vormt zich gaandeweg in gedachten. Juist door de eenvoudige weergave en de trefzekere keuze in kleur en vlak boeien de werken mateloos. Jelle maakt werkt voornamelijk met acryl op doek gemengd met diverse grondstoffen uit de omgeving.

Als inspiratiebron voor het werk van Wiep de Wit geldt haar eigen woonomgeving, het Noord-Friese platteland. Om haar diverse werk gestalte te geven, wordt gevonden materiaal als uitgangspunt genomen, dat kan van alles zijn; verroest ijzer, touw, glas, papier, beton, zand, botjes, stenen, panelen, etc. Op intuïtieve wijze gaat ze te werk en dat resulteert in assemblages met een herkenbare stijl, ook wel omschreven als lyrisch abstract. Om eerder genoemde materie te verwerken, maakt Wiep gebruik van o.a. acrylverf, olieverf, pastel- en oliekrijt.
De Nieuwe Smederij Ferwert is een nieuwe invulling van een voormalige dorpssmederij uit 1917. Klaas Schotanus en Julia Scholten gaan dit karakteristieke pand de komende tijd een nieuw leven inblazen.
Na 17 mei zal er weer plaats worden gemaakt voor een nieuwe duo- expositie. Interesse om te exposeren? Kijk op www.nieuwesmederijferwert.nl/exposities 

Opening: 25 maart tussen 13:00 en 14:30, open tot 17:00.

expositie2 Klein

Bron: ingekomen stuk