Dit jaar wordt er op het dorpsfeest een zeskamp georganiseerd! 
Vorm snel een team van 6 personen (vanaf 12 jaar) en geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zeskamp

Op vrijdag 26 juli 2019 20.00 uur geeft toporganist Jaap Zwart, telg uit de beroemde organistenfamilie, weer een orgelconcert op het fraaie drieklaviers Verschueren orgel in de Sint Martinuskerk in Ferwert. Jaap Zwart is zeer enthousiast over dit geweldige instrument. De orgelcommissie is heel blij dat hij naar Ferwert komt. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang in de kerk verkrijgbaar à € 10,- kinderen tot 12 jr. € 5. Verdere informatie: www.zingenenzo.com 

Jaap Zwart groeide op in een muzikaal gezin en kwam daarmee al vroeg in aanraking met muziek. Zijn eerste muziekonderricht ontving hij van zijn vader Jaap Zwart sr. die hem opleidde tot aan het conservatorium. Vervolgens studeerde hij aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam hoofdvak piano bij Jan Kruyt en hoofdvak orgel bij Simon C. Jansen. Ook volgde hij in Amsterdam hedendaagse muziek bij de bekende Nederlandse componist Ton de Leeuw. Zijn studie sloot hij af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij hoofdvak Theorie der Muziek studeerde bij Jan van Dijk, Ruud Koumans, Diederik Haakma Wagenaar en Ineke Kien.
Als docent begon Jaap Zwart zijn carrière aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Later ging hij als theoriedocent aan de slag bij het Utrechts Conservatorium, waar hij tot 2010 werkzaam was. Momenteel is Jaap Zwart als docent verbonden aan het conservatorium van Amsterdam in de vakken theorie, improvisatie en analytisch studeren. Tevens is hij verbonden aan de vakgroep voor hoofdvak theorie.

Naast zijn werkzaamheden als docent is Jaap Zwart ook actief als concert- en kerkorganist. Hij geeft jaarlijks vele concerten in Nederland en laat tijdens deze concerten blijken een breed repertoire uit te kunnen voeren: van oude muziek tot aan het romantische repertoire. Als kerkorganist is Jaap Zwart verbonden aan de Grote of Andreaskerk in Hattem, Grote Kerk in Harderwijk, Zuiderkerk in Zwolle en begeleidt regelmatig diensten op het Schnitger-orgel van de Grote of St. Michaëlskerk in Zwolle.
Jaap Zwart is verder een veelgevraagd begeleider, dirigeert zo nu en dan koren en is actief als pianist. Hij speelde onder meer de koorfantasie van Beethoven op piano in het Concertgebouw in Amsterdam.
foto Jaap Zwart MG 4323

Op de Gasthuisstraat in Ferwert heeft Bouwgroep Dijkstra-Draisma namens Wonen Noordwest Friesland acht nieuwe energiezuinige woningen gebouwd. Alle acht woningen zijn opgeleverd en inmiddels verhuurd.

Zeven huurders hebben woensdagochtend 17 juli de sleutel van hun prachtige nieuwe woning ontvangen en kunnen er nu een thuis van maken. De laatste huurder ontvangt eind juli de sleutel.

Twee van deze huurwoningen zijn levensloopbestendig met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Heel geschikt voor mensen die alle voorzieningen gelijkvloers willen hebben. De leeftijdscategorie 55+ had voorrang bij de toewijzing van deze twee woningen.

De overige zes woningen zijn kleine gezinswoningen voorzien van twee slaapkamers op de verdieping.

Alle woningen beschikken over vloerverwarming op de begane grond. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst en er wordt gebruik gemaakt van een luchtwarmte pomp. Er is geen gasaansluiting aanwezig, de bewoners zullen elektrisch gaan koken.

Kortom, duurzaam en voor de toekomst gebouwd!

Gasthuisstraat1
De familie Va n der Bij heeft de sleutel ontvangen en poseert voor hun nieuwe levensloopgeschikte woning

Gasthuisstraat2
Huur woningen Gasthuisstraat Ferwert

Op 17 juli 2019 geeft de vermaarde organist André van Vliet een orgelconcert op het fraaie orgel in de Sint Martinuskerk te Ferwert. André van Vliet is bekend om zijn voorliefde voor romantische orgelmuziek en improvisaties. De aanvang is om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang in de kerk verkrijgbaar à € 10,- kinderen t/m 11 jr. € 5. Verdere informatie www.zingenenzo.com  

André van Vliet werd in 1969 geboren te Benschop. Op negenjarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Herman van Vliet die hem ook de liefde voor met name de Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico van den Hooven, Jan Welmers en Jan Raas. Wekelijks reist hij door het land als begeleider van koren of als solist. Zo concerteerde hij op veel belangrijke orgels in Nederland maar ook daarbuiten. Hij speelde voor radio en tv en maakte zes soloalbums. Evenals op de cd’s pronken bij de concerten -naast de namen van componisten als Bach, Mendelssohn, Franck, Guilmant, Widor en Dupré- ook grootheden als Planyavski, Hidas, Verschraegen en Toebosch.

Als dirigent is André verbonden aan een aantal koren: New Voices uit Polsbroek, Vox Jubilans uit Waddinxveen, en Projectkoor Oriolus uit Maarn.
Voor Johannus-orgelbouw uit Ede verzorgt André de maandelijkse ‘muzikale handreiking’, alsmede een aantal andere promotieactiviteiten. In combinatie met andere vocalisten en instrumentalisten worden veel optredens verzorgd, zoals bijv. de combinatie orgel/piano, waarin André samen met Jan Lenselink een zeer verrassend en vernieuwend programma brengt.Al met al een muzikaal leven op een breed terrein. Maar niet te vergeten is één van de belangrijkste activiteiten de wekelijkse eredienst in zijn woonplaats Polsbroek. Want gemeentezang in je eigen kerk, blijft één van de mooiste opdrachten.
foto andre van vliet

Ook dit jaar organiseert Groei en Bloei weer verschillende Open Tuinen Weekenden. Maar liefst 3 weekenden doen twee tuinbezitters in Ferwert hieraan mee. Dat was tijdens het Nationaal Open Tuinen weekend 15 & 16 juni, maar ook tijdens de weekenden 27 & 28 juli èn 10 & 11 augustus zijn de tuinen voor iedereen open, steeds van 10.00-17.00 uur.

De te bezoeken tuinen zijn van Dries en Annie Postma, Stationsstraat 33, 9172 NW Ferwert (een prachtige sfeertuin met ook een moestuingedeelte) en van Fred van der Zwet en Roel den Dulk, Gasthuisstraat 1, 9172 NZ Ferwert (een gezellige leeftuin met daarin ook een bijzondere cactuskas). Iedereen is van harte welkom!
open tuin