Ziele-Piet is gister in Ferwert aangekomen! Benieuwd hoe dit was? Bekijk dan de foto's

DOKKUM - Het Dockinga College, met vestigingen in Dokkum en Ferwert, ondervindt ernstige gevolgen van krimp en de daarmee samenhangende daling van het leerlingenaantal. Hierdoor is een ingreep in het personeelsbestand onvermijdelijk. De bonden zijn uitgenodigd om het gesprek daarover aan te gaan.

In Foswert is inmiddels het bed in orde gemaakt voor Ziele-Piet. De kinderen mogen best even om het hoekje kijken hoe zijn mooie bed eruit ziet!
Ziele-Piet wordt verzorgd door Zuster-Piet. Zij past heel goed op hem en zij doet haar uiterste best om er voor te zorgen dat Ziele-Piet zaterdag kan mee doen met alle andere Pieten in Ferwert tijdens de intocht. Sinterklaas hoopt natuurlijk ook dat Ziele Piet weer top fit zal zijn.

dockinga nov2

Alle leerlingen van groep 8 uit Ferwerderadiel uitgenodigd om drie keer naar het Dockinga College in Ferwert te komen. Vorig jaar gebeurde dat voor het eerst en zorgde voor veel enthousiasme bij de leerlingen. Het project bestaat uit 3 practicumlessen op het gebied van biologie, natuurkunde en scheikunde. De leerlingen zijn vooral heel praktisch bezig en voeren allerlei proefjes uit. Ze worden daarbij begeleid door twee docenten en enkele enthousiaste leerlingen van het Dockinga College.