Exposities:
Keramiek expositie ‘ Goed Steengoed’ van Minny van der Vugt te Suwâld
Datum: vanaf 2 januari tot 28 februari 2019

Schilderijen van Art Studio F. de Boer uit Kubaard
Datum: vanaf 2 januari tot 28 februari 2019

In het Bezoekerscentrum te Hegebeintum een prachtige expositie van Minny van der Vugt.
Een verscheidenheid van keramiek produkten die gemaakt zijn in haar atelier in Suwâld.
Op die locatie verzorgt zij ook workshops voor kleine groepen die geïnteresseerd zijn in handvormwerk of het werken met platen klei. Als docente aan een mbo opleiding geeft ze ook kleilessen aan de studenten. Na een aantal jaren met aardewerk heeft ze de overstap gemaakt naar voornamelijk steengoed en soms porselein. Steengoed, omdat dit waterdicht en vorstbestendig is, maar vooral omdat de glazuren zich heel anders manifesteren dan bij aardewerk.
expositie jan 3 expositie jan 4
Ze stelt zelf de glazuren samen met o.a. houtas uit de kachel. Het uitpakken van een glazuuroven is te vergelijken met het uitpakken van kadootjes.
Vaak hele leuke verassingen maar soms ook tegenvallers. Doordat elke oogst houtas een andere samenstelling heeft worden ook de glazuren verschillend. Ze stookt haar werk op 1240 graden zodat het werk ook buiten kan blijven staan in de winter.

Haar hart ligt vooral bij het draaien van keramiek op de draaischijf. Aansluitend kun je deze vormen weer vervormen en versnijden tot andere vormen. Om de klei te kleuren maakt ze gebruik van zowel slibs als glazuren.

Wilt u haar werk ook graag eens buiten het Bezoekerscentrum bekijken, dan staat ze regelmatig op kunstmarkten. Meer informatie vindt u op www.goedsteengoed.nl 

Het schilderwerk wat momenteel te bezichtigen is aan de wanden in het bezoekerscentrum te Hegebeintum is gemaakt door Fokke de Boer uit Kubaard. Fokke tekende en schilderde in zijn jeugd al schepen, boererijen, dieren en landschappen. Vroeger was Fokke veel te vinden in Canada bij zijn broer waar hij veel hielp op de boerderij. Onlangs heeft hij in Portugal nog een wandschildering gemaakt in een groot restaurant.
expositie jan 1 expositie jan 2
Locatie: Bezoekerscentrum “Terp Hegebeintum”
Plaats: Hegebeintum
Pypkedyk 4, 9173 GC
Tel. 0518-411783 Fax. 0518-412275 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Openingstijden: di. t/m zo. 13.00 – 17.00 uur.

EHBO Vereniging Ferwert e.o. wil graag bij voldoende deelname in februari een nieuwe cursus starten. Bij de EHBO-cursus leer je ook reanimeren. Dus aarzel niet en geef je op, want vol is vol.
EHBO

Jim komme toch ek??!!!

Zaterdag 2 februari is het weer meet en greet.

Tijd om elkaar onder het genot van een hapje en een drankje weer "even te treffen". Iedereen is van harte uitgenodigd om aan te schuiven in het café.

Deel deze uitnodiging met vrienden/familie en bekenden!

Harrit Feenstra
Tsjerk van der Meij
Jelle Reitsma
Froukje Grijpstra
Pyt Nauta
Jetty Tromp
meetgreet

Wie pakt dit jaar de wisselbeker? Nieuwe teams hebben zich al gemeld. Geef je snel op, want vol is vol! Opgave per team van maximaal 5 personen in 't Hoekje of via de Facebookpagina van 't Hoekje.
hoekje jan 2