Fan fan Ferwert en Hegebeintum

Historische dorpsgezichten, fraaie kerktorens, de eindeloze zeedijk, de hoogste terp van Nederland en Waddenzee Werelderfgoed binnen handbereik. In Ferwert en Hegebeintum creëren al deze elementen een prachtige ‘hoarizon’. Op de fiets of te voet is het in en rondom de dorpen flink genieten van de frisse lucht, de ruimte en de vele vogels en andere dieren die je onderweg tegenkomt. Wie op de zeedijk de zilte zeelucht diep inademt, weet het: Ferwerters en Beintumers zijn terecht fan van hun dorpen. Het gevoel van mienskip zit hier stevig verankerd in de harten van inwoners en ondernemers.

Fan fan Ferwert en Hegebeintum
Bij de ontwikkeling van het logo voor ‘Fan fan Ferwert & Hegebeintum’ is gekozen voor een logo dat primair bestaat uit karakteristieke beelden uit de dorpen. Het logo is het nieuwe, gezamenlijke gezicht van de beide dorpen. Een gezicht dat enkele mooie elementen uit de dorpen laat zien: de historische kerktorens, beschermde dorpsgezichten en de hoogste terp van Nederland. Met als ondersteunend element het buitendijks gebied met de vele vogelsoorten die je hier aantreft.

Ferwerters en Beintumers gevraagd
Wat karakteriseert je woonomgeving en de mensen uit je dorp? Dit is via een enquête aan de inwoners van Ferwert en Hegebeintum gevraagd en heeft geleid tot een indrukwekkende lijst met kernwaarden. Waarden die aangeven wat het wonen en werken in Ferwert en Hegebeintum zo bijzonder maakt. En waarom mensen hier zo graag blijven wonen en werken. Een aantal kernwaarden viel op:
Rust
Ruimte
Natuur
Mienskip
Historie
Meiinoar
Noflik
Fier
Hoogste terp

Kleurgebruik
Het logo is zwart-wit.

Ferwert en Hegebeintum op de kaart
Inwoners en ondernemers willen Ferwert en Hegebeintum op de kaart zetten. Het accent ligt op interactie en het opbouwen van relaties. We hopen dat Fans van Ferwert en Hegebeintum via de favoriete communicatiekanalen als de website ferwertonline.nl, Facebook en Instagram hun aanstekelijke enthousiasme over op andere inwoners, ondernemers, (dag)toeristen en nieuwe inwoner overbrengen.

Historische route Ferwert-HegebeintumBenieuwd naar de historische route Ferwert-Hegebeintum? Download deze snel in de Mear Fryslân app!

Fan Ferline nei Takomst

Vrijdag 10 juli a.s. om 20.00 uur op het Vrijhof in Ferwert, zal door Dorpsbelangen Ferwert-Hegebeintum (DBFH) de nieuwe Historische Route Ferwert-Hegebeintum worden gepresenteerd.

De Historische Route Ferwert-Hegebeintum, langs de 8 belangrijkste historische plekken in beide dorpen, is de nieuwste fiets- en wandelroute (18 km) in de MeAr Fryslân app en zal op deze avond feestelijk worden gelanceerd door twee vooraanstaande oud-inwoners van onze dorpen. Wie dat zijn blijft nog even een geheim….

Friesland zit vol met verhalen om te vertellen op het gebied van historie en cultuur. Verhalen die veel interessanter worden als je zelf op de locatie bent: je ziet de geschiedenis tot leven komen op de plaats waar die ontstaan is. Met de MeAR Fryslân app, ontwikkeld door het bedrijf MeAR Media uit Leeuwarden, wordt de wereld een beetje mooier gemaakt met behulp van zgn. ‘location-based storytelling.’ Je rijdt, fietst of loopt een route en door middel van Augmented Reality (AR) zie je op je smartphone dingen die er niet echt zijn. Dit gebeurt door een digitale laag die als het ware over de werkelijkheid gelegd wordt. Via ingevoerde GPS-coördinaten wordt u via een AR-opname, 3-D model, geluidsfragment, (oude) foto’s of filmpjes geinformeerd. Kortom: een route met een beleving!

En nu is er dan ook de mogelijkheid om zelf de geschiedenis van Ferwert en Hegebeintum via deze app te beleven! De app kan deze avond ter plekke gratis gedownload worden.

Naast de Historische Route zal er een logo worden onthuld door een speciale gast.

Dorpsbelangen Ferwert-Hegebeintum (DBFH) laat hiermee zien dat men er alles aan doet om de inwoners en toeristen enthousiast te krijgen over alles wat hier is te zien en te beleven. Met dit logo kunnen de inwoners en toeristen laten zien dat zij Ferwert en Hegebeintum een warm hart toedragen en de moeite waard vinden. Kortom, dat zij FAN zijn van Ferwert-Hegebeintum!

Iedereen is welkom op vrijdag 10 juli a.s. op het Vrijhof te Ferwert.

Dorpsfeest 1.5

Dorpsgenoten, het coronavirus houdt ons land al maanden in de greep. Tal van activiteiten, festivals en concerten kunnen geen doorgang vinden. Zo moesten we in onze beide dorpen bijvoorbeeld de activiteiten rond Koningsdag en 4 en 5 mei afgelasten.

Ook hebben we moeten besluiten dat het dorpsfeest in zijn ‘normale’ vorm niet door kan gaan. Wij verwachten dat er in september nog geen sprake kan zijn van een evenement waarbij grote groepen mensen samenkomen, zoals in een (volle) feesttent.

Juist in deze tijd van maatregelen waardoor het verenigingsleven en samenkomsten maar beperkt mogelijk zijn , is er het verlangen naar het “mei elkoar ien” en gezelligheid. Als Activiteitencommissie van de DBFH proberen we dan ook een Dorpsfeest 1.5 (meter) te organiseren. Natuurlijk zullen wij ons moeten houden aan de richtlijnen zoals die op dat moment voorgeschreven zijn. Aangezien wij nu nog niet weten wat de stand van zaken in september is rondom het coronavirus en de bijbehorende maatregelen, is ons voornemen eind augustus een programma voor het dorpsfeest bekend te maken. Hierbij worden uiteraard de geldende voorschriften in acht genomen. De datum van het feestweekeinde kan dus in de agenda blijven staan!! Het programma volgt en kunt u t.z.t. vinden op o.a. www.ferwertonline.nl 

Voor dit jaar staan traditioneel de versierde straten op het programma. Als Activiteitencommissie zien we geen problemen om dit juist wel door te laten gaan. Omdat we in groepsverband bouwen niet willen stimuleren gezien de coronamaatregelen hebben we dit omgedoopt tot:

Versier je huis en/of tuin, onder de noemer:

Hiel Hegebeintum & Ferwert fersiert!!

Gezien de komende zomer(vakantie) is er tijd genoeg om alle creativiteit zijn vrije loop te laten en je dorpsbewoners te verrassen met je versieringen van huis en/of tuin. Er is geen thema verbonden aan Heel Hegebeintum & Ferwert Fersiert, maar uiteraard kunnen buurten en/of straten onderling een thema afspreken. Men kan zich individueel opgeven, maar ook als straat, buurt of vriendenploeg etc. !
In de verschillende categorieën zijn prachtige prijzen te winnen. Opgave en/of vragen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag aanmelden voor 1 augustus a.s.

Zo maken we er samen toch een feestelijk Ferwert & Hegebeintum van!!!

Interzorg Groep continueert kwaliteitscertificaat

Afgelopen donderdag en vrijdag stonden bij Interzorg Groep in het teken van de jaarlijkse kwaliteitscertificering (HKZ). Ondanks de corona-perikelen, die in de afgelopen periode van iedereen enorm veel tijd hebben opgeslokt, had de directie voldoende vertrouwen in de organisatie om deze certificering door te laten gaan. Op donderdag en vrijdag werden documenten opgevraagd en ingezien en werden medewerkers van de Huishoudelijke Zorg, de Wijkverpleging, de Dagverzorging, het Woonzorgcentrum, (para)medici, staf en directie geïnterviewd op het gebied van kwaliteit van zorg en werden ter plekke cliëntdossiers ingezien.

Aan het einde van een lange en warme dag kreeg Interzorg Groep het resultaat: met glans geslaagd! KIWA complimenteerde de medewerkers met name over hun betrokkenheid bij de organisatie en de kwaliteit van de zorgdossiers. HKZ.nl geeft aan: “Een organisatie met het HKZ-keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant centraal en werkt voortdurend aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening. Dat geeft houvast en vertrouwen voor de toekomst.”

De directie van Interzorg Groep is blij en trots dat, zeker in deze bijzondere tijd opnieuw bevestigd wordt dat Interzorg Groep goede, betrouwbare en veilige zorg levert en bedankt iedereen die meewerkt om dit resultaat iedere dag opnieuw te realiseren. Ook in het komende jaar gaat de organisatie alles op alles zetten om aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen te blijven voldoen.