Update Gerbrandastrjitte februari 2021

Het heeft even geduurd maar het wachten wordt beloond: alle 4 de woningen aan de Gebrandastrjitte zijn verkocht!
De aannemer heeft inmiddels de bouwhekken en de stroomkast geplaats en de verwachting is dat binnen kort de werkzaamheden kunnen starten.

De werkgroep ‘wonen’, de gemeente, woningstichting en het bestuur van DBFH zijn in gezamenlijk overleg tot het plan van deze woningen gekomen. Door het afbreken van de oude woningen ontstond hier op deze locatie de mogelijkheid voor de bouw van 4 nieuwe woningen. Een resultaat waar DBFH erg content mee is en een grote impuls geeft om de leefbaarheid in ons dorp op peil te houden.
Wij houden u op de hoogte.
gerbrandastrjitte2 Klein
 

Oproep foto Ferwertervaart

Oproep: Op de foto de haven van Ferwert toen de vaart nog niet was gedempt. Hilda de Jong is op zoek naar het origineel van onderstaande foto om deze op hoge resolutie te kunnen scannen. Aan het eind van de haven het huis ‘dwersoer’ is namelijk het huis van Hilda en haar partner. Ze willen deze foto graag als decoratie in hun woning op behangformaat.
Wie kan Hilda helpen of heeft kennis aan verzamelaars van oude foto’s van Ferwert? 
Het fotoarchief van de voormalige gemeente Ferwerderadiel is reeds doorgespit en dat heeft geen treffer opgeleverd.
 

Fan fan Ferwert en Hegebeintum: Douwe Hessel Brouwer

In de rubriek 'De fans fan Ferwert en Hegebeintum' staat een gloednieuw interview met een van onze dorpsgenoten: Douwe Hessel Brouwer!
Nieuwsgierig? Lees het hier!
DouweB2

Happy Stones Challenge

Een nieuwe challenge! Laten we met elkaar voor wat geluksmomentjes zorgen. Heb je Happy Stones gemaakt of gevonden? Maak dan een foto en stuur die naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of plaats de foto op Facebook of Instagram met #dbfhchallenge!

HappyStonesChallenge2 Klein

Sneeuwpopchallenge

Bedankt voor alle leuke inzendingen voor de sneeuwpoppenchallenge van de activiteitencommisssie! De jury neemt contact op met de prijswinnaars. Houd FerwertOnline in de gaten voor de volgende #dbfhchallenge!

collage sneeuwpoppen 2