Berenjacht in Ferwert en Hegebeintum

In heel Nederland zijn al vele beren te zien voor diverse ramen. Waarschijnlijk kennen die plotselinge beren hun oorsprong in de Facebook-groep 'Berenjacht in NL'. Deze facebook-pagina roept mensen op massaal teddyberen voor het raam te zetten. Kinderen kunnen zo in hun eigen buurt op speurtocht en zoveel mogelijk beren ontdekken.

Het principe: Zet een beer voor je raam (ook als je geen kleine kinderen hebt). Loop met je kind/ kinderen heerlijk door Ferwert en Hegebeintum en spot samen de beren.
Natuurlijk is het belangrijk om je aan de regels te houden: dus niet in een groep er op uit gaan, afstand houden en dergelijke.

Knutselwerkjes in Foswert

Hallo lieve kinderen van Ferwert en omstreken. De oude pakes en beppes van Foswert vinden het geweldig en zijn heel erg blij met jullie tekeningen, kadootjes en knutselwerkjes. Hierbij wat foto's:
interzorgknutsels

Ontzettend bedankt !! Jullie zijn toppers.
Ook namens de zorg van Foswert.

Ben je nog niet uitgeknutseld? Dat is helemáál niet erg, nieuwe tekeningen en knutselwerkjes zijn nog steeds welkom! Naast de hoofdingang van Foswert kun je je werkje in twee grote bakken doen. Versturen mag natuurlijk ook:
Woonzorgcentrum Foswert
t.a.v. de bewoners
Antwoordnummer 6700
9172 ZX  Ferwert

Activiteiten Koningsdag Ferwert afgelast

In verband met het Coronavirus en de bijbehorende maatregelen om de verspreiding van het virus zoveel als mogelijk te voorkomen, zijn alle evenementen tot 1 juni verboden. Dit betekent dat Koningsdag (o.a. vrijmarkt) in Ferwert is afgelast.

Activiteitencommissie DBFH

Hart voor Ferwert

Beste dorpsgenoten,

Door de huidige coronacrisis leven we met elkaar in een vreemde en onzekere tijd. Het is daarom goed om een beetje extra naar elkaar om te kijken.
Het zijn vooral de oudere en zieke mensen die op dit moment het meest kwetsbaar zijn en het meest worden getroffen. Voor deze mensen is het soms niet eens vanzelfsprekend om even een paar boodschappen te halen…

Daarom is vanuit de doarpsomtinkers de actie ‘Hart voor Ferwert’ op touw gezet, om zo de meest kwetsbare mensen in ons dorp een steuntje in de rug te bieden.

Bent u momenteel niet in staat om zelf uw boodschappen te doen? Of heeft u ergens anders hulp bij nodig?
Neem contact met ons op en wij regelen dat de boodschappen voor u worden gedaan! Of we helpen u op een andere manier.
Bel of app: 06-50 49 43 09 (Sytske Hilde Postma) óf 06-11 48 08 37 (Annelies v/d Woude)

Mocht u zich aan willen melden als vrijwilliger, dan kunt u dit aan ons laten weten.
Alle hulp is welkom!

Doarpsomtinkers Ferwert

Uitnodiging enquête over de verbondenheid met Fryslân

Hoe belangrijk is de Friese taal voor u en in hoeverre voelt u zich verbonden met Friesland?

Op dit moment schrijft Marieke van der Star haar masterscriptie van Sociale Geografie over verbondenheid met Noordoost- en Noordwest Friesland. U kunt deelnemen aan het onderzoek door onderstaande enquête in te vullen. De vragenlijst omvat vragen over de verhuisgeschiedenis en over de mate waarin u zich verbonden voelt met Friesland (hoe belangrijk is de Friese taal, de natuur en contact met anderen).

Tot slot volgen enkele vragen over eventuele verhuiswensen en enkele achtergrondvragen. De enquête is volledig anoniem en er wordt vertrouwelijk met uw gegevens omgegaan. Het duurt ongeveer 10 minuten om de vragenlijst in te vullen. Alvast hartelijk bedankt! https://uvasocialsciences.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6PR1JyrGEAENXz7