FERWERT - Bij het Dockinga College in Ferwert is vorig schooljaar gestart met een nieuw onderwijsconcept.
Nu al zien we bij de nieuwe brugklassers veel enthousiasme.
In dit nieuwe onderwijsconcept worden leerlingen uitgedaagd om te experimenteren en keuzes te maken. De leerlingen leren onder begeleiding van een persoonlijke coach om zelf de verantwoordelijkheid te nemen bij het maken van deze keuzes.

Elke vierde lesuur van de dag is een flexuur. Leerlingen kunnen kiezen uit extra begeleiding voor een vak en samenwerken aan opdrachten of presentaties. Ze kunnen ook in stilte werken of leren en computeropdrachten maken. Een leerling heeft ook de mogelijkheid om een vak op een hoger niveau of zelfs een extra vak te volgen. Uiteindelijk kan een leerling hierdoor in extra vakken examen doen of meerdere vakken op een hoger niveau volgen.

Alle leerlingen van klas 1 en 2 besteden 4 lesuren per week aan workshops met zeer uiteenlopende thema’s en opdrachten. De leerling kunnen hierbij regelmatig kiezen voor de workshop waarvoor ze de meeste belangstelling hebben. Zo zijn de leerlingen in deze periode bezig met de workshop Film, waarbij leerlingen uiteindelijk een eigen film gaan maken. Andere leerlingen zijn bezig met het maken van een windmolen of leren bij de workshop “De winkel in” hoe ze een eigen webshop kunnen maken. Bij deze workshops is er veel aandacht voor algemene vaardigheden, zoals bijv. samenwerken, ICT-vaardigheden, mediawijsheid en kritisch en creatief denken.

Een positief gevoel overheerst bij leerlingen en docenten. Het Dockinga College zal ook de komende periode dit nieuwe onderwijsconcept blijven ontwikkelen.
Bij deze ontwikkeling hoort ook een metamorfose van het gebouw. Er is geïnvesteerd in het gebouw en met een frisse uitstraling van de school en een fijne sfeer voor onze leerlingen gaat het Dockinga College positief de toekomst tegemoet.

Op dinsdag 27 november a.s. zal het Dockinga College tijdens onze informatieavond ouders vertellen over dit nieuwe onderwijsconcept. Alle leerlingen van groep 8 worden uitgenodigd voor de Doemiddag op 17 januari en zijn uiteraard van harte welkom op onze open dag op 30 januari.

dockinga nov3
0
0
0
s2smodern