Lieve kinderen van Ferwert en Hegebeintum,
Op zaterdag 13 november a.s. komen Sinterklaas en zijn Pieten om samen met jullie een supergezellig Sinterklaasfeest te vieren. De Pieten zijn al heel druk met alle voorbereidingen en wij gaan vanuit Ferwert en Hegebeintum Sinterklaas helpen er een mooi feest van te maken!
 
Sinterklaas is er niet helemaal gerust op. PEPERNOTENPIET is zijn GEHEIME RECEPT voor de allerlekkerste pepernoten kwijt. Hoe moet dat nou? Hij kan het receptenboek dat ZEER GEHEIM is nergens vinden. Hij zoekt en hij zoekt en hij zoekt, maar nee hoor; het boek is foetsie! Hij probeert wel pepernoten te bakken, maar BAH!!...ze smaken nergens naar.
 
Lieve kindertjes van Ferwert en Hegebeintum, jullie weten vast wel een lekker recept te bedenken zodat Piet alsnog pepernoten kan bakken voor het geval hij zijn ZEER GEHEIME RECEPTENBOEK niet zal vinden. Piet blij! Sint blij! Dus….lever je eigen pepernotenrecept in en wij zorgen dat het bij PEPERNOTENPIET terecht komt. Het recept inleveren kan – eventueel - tegelijkertijd met je lampion in het Meitinkhûs (details zie verderop)
 
Iedereen is van harte welkom om Sinterklaas en zijn Pieten om 15:30 uur op het Vrijhof hartelijk welkom heten met muziek en zang! We lopen daarna met zijn allen via de Hegebeintumerweg. De kinderen tot en met groep 5 gaan naar OBS Op ‘e Trije. Met de kinderen van groep 6 tot en met 8 spelen we Bingo – met leuke prijsjes - in Café ’t Hoekje waarna ook zij naar OBS Op ’e Trije lopen. Vanaf hier start voor iedereen de lampionnenoptocht om 17:00 uur.  Wat zal dat prachtig zijn met al die lichtjes! De route loopt via Hegebeintumerdyk, Burg Esselinkstraat, Stationsstraat (vanaf brandweer), Kolfbank, Havenstraat, Achter Brouwers, Hoofdstraat, gemeentehuis. Hier zwaaien we Sinterklaas en zijn Pieten uit.

We hopen dat er veel kinderen meedoen aan de lampionnenwedstrijd. Je kunt je lampion inleveren op donderdagmiddag 11 november a.s. tussen 17:00 en 18:00 uur in het Meitinkhûs aan de Hoofdstraat in Ferwert. Het is een vrij thema dit jaar. Voor de peuters en de groepen 1 tot en met 8 zijn er leuke prijsjes te winnen. De prijsuitreiking vindt plaats voor aanvang van de lampionnenoptocht.

Je mag gerust verkleed komen. We rekenen op een gezellige middag!
 
Wij verzoeken u de geldende coronamaatregelen in acht te nemen en deelname is op eigen risico.

Bron: activiteitencommissie DBFH
0
0
0
s2smodern