In mei 2014 is de website van Ferwert Online in de lucht gegaan.
Ferwert en Hegebeintum waren de enigste dorpen in de omgeving die nog geen dorpswebsite hadden. Trudy Bouma en Jacoba van der Meer – Wierda, beiden woonachtig in Ferwert, liepen al langer met de gedachten rond om daarom een dorpswebsite op te zetten. De beide dames zijn aan de slag gegaan en de website is operationeel geworden. Het doel van de site is om Ferwert en Hegebeintum voor dorpsbewoners en bezoekers op een zo breed mogelijke manier te promoten en onder de aandacht te brengen.

Op de site staan wetenswaardigheden in de breedste zin van het woord over Ferwert en Hegebeintum. Daarnaast kunnen bezoekers zien wat er allemaal in Ferwert en Hegebeintum te vinden is aan verenigingen, bedrijven en instellingen etc. O.a. activiteiten, nieuws, foto’s, actualiteiten en nog meer onderwerpen die spelen in onze dorpen kunnen, geheel kosteloos, op de website worden geplaatst. Dit kan worden aangeleverd via ons mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook heeft de website een eigen Facebook pagina.


De website is als particulier initiatief van start gegaan in 2014 en werd sinds die tijd door de twee oprichtsters vrijwillig beheert. In maart 2017 is de Plaatselijke Activiteiten Commissie Ferwert-Hegebeintum (PAFH) overgegaan in Dorpsbelangen Ferwert – Hegebeintum (DBFH). Dorpsbelangen Ferwert-Hegebeintum is in gesprek gegaan met Ferwert Online. Zij wilden graag hun rubriek op de website Ferwert Online zodat er geen twee dorpswebsites hoefden te komen. Ook wilden zij graag via onze website gaan communiceren met de dorpsbewoners, ook omdat er steeds meer via de sociale media word gecommuniceerd en Ferwert Online al een grote naamsbekendheid had. Beide partijen zijn hier mee akkoord gegaan en dit heeft geresulteerd dat Ferwert Online in oktober 2017 is ondergebracht bij Dorpsbelangen Ferwert – Hegebeintum.

In november 2017 heeft mede oprichtster Jacoba van der Meer-Wierda besloten, in goed overleg, te stoppen met haar vrijwilligerswerk voor Ferwert Online. Trudy Bouma beheerde vanaf 2017 de site alleen. Sinds 2022 is er een redactielid toegevoegd, Annagreet Hofman-Miedema. Samen vormen zij de redactie van Ferwert Online

Veel leesplezier toegewenst.

Trudy en Annagreet

voorstellen1 Klein voorstellen2 Klein voorstellen3 Klein

Disclaimer >>