Met het uitreiken van 324 medailles op het Vrijhof te Ferwert, kon de organisatie terugkijken op een geslaagde wandeltocht. 

De tocht ging langs allerlei verschillende locaties, zo werden de 21 en 30 kilometer lopers gelijk door de fabriek van de firma Wifo geleid richting Hegebeintum, waar in het bezoekers centrum de eerste stempels werden gezet. Via de Heskamperweg kwam men bij de Camping De Blijer Wadden en via Blije werd men naar de Zeedijk geleid.

Het prachtige wandelweer en uitzicht naar de wadden gaf een extra dimensie aan deze tocht. In de tuin bij de familie Boersma op de Molenlaan kon men genieten van de rust, soep en broodjes en van demonstraties van Blije Balans. De voedingsadviseur zorgde voor fruit en de kinderen die een speciale route van 7.5 km konden lopen, werden bij de Pannenkoektrein verrast met kleine pannenkoekjes en ze werden de laatste kilometer met paard en wagen naar de finish gebracht.

Met onderweg de saxenband, het jeugdkorps Solex, de Koekefretters als muzikale omlijstingen en dan ook nog ingehaald worden door de drumband Eendracht van Marrum was ook de sfeer optimaal.

De finish was dit jaar op het Vrijhof te Ferwert, waar de prachtige medailles werden omgehangen aan de deelnemers en men kon genieten en uitrusten.

Voor het eerst was er een route voor hardlopers uitgezet, een nieuwe dimensie waar enkele tiental deelnemers aan meededen.

Dorpsbelangen Ferwert Hegebeintum wil samen met de Waddenwandeltochtorganisatie alle sponsoren bedanken en zal na een gedegen evaluatie dit voor 2020 weer op de agenda zetten.

Van de tocht zijn prachtige foto's gemaakt door Douwe Yntema, die u hier terug kunt vinden.

waddenwandeltocht

0
0
0
s2smodern