Woensdag 16 oktober 2019 wordt het nieuwe schoolplein van het basschool CBS Op Streek in Ferwert geopend. Dit belooft een feestelijk gebeuren te worden waarbij ook u van harte welkom bent. ’s Ochtends vanaf 10.30 uur is er een demonstratie professionele voetballers en basketballers. ’s Middags om 13.30 uur vindt dan de officiële opening plaats.

Met dit nieuwe schoolplein is in het midden van het dorp Ferwert voor de jeugd een mooie buitenspeelgelegenheid gerealiseerd, ook voor na schooltijd.

Na een grondige renovatie van het schoolgebouw in 2017 was in 2019 het schoolplein aan de beurt. Samen met de leerkrachten hebben de buurtsportcoaches van de gemeente Noardeast-Fryslân een wensenlijst samengesteld voor het nieuwe plein. Architectenbureau Wierda Design maakte een mooi ontwerp voor een groen schoolplein met een game-, sport- en chillzone. Tijdens een ouderavond werd het prachtige ontwerp gepresenteerd.

Het is een plein geworden waar kinderen graag komen. Een plein waar kinderen fijn kunnen spelen, bewegen, leren en uitrusten. Een plein dat de fantasie prikkelt. Naast de traditionele speeltoestellen zoals schommels, duikelrekken, glijbaan etc., kunnen de kinderen relaxen bij een picknicktafeltje en bankjes. Intensief sporten kan o.a. op het pannacourt en het basketbalveld. Het plein bestaat verder uit veel natuurlijke speelmogelijkheden waaronder een speelheuvel en een bosje waar de kinderen verstoppertje kunnen spelen.

In oktober 2018 is de pleincommissie, bestaande uit de ouders Hein de Vries, Johan Swart en Oene Willem van der Woude, begonnen met het nieuwe schoolplein. Zij konden rekenen op een groep van ongeveer 15 handige vaders. Binnen een jaar tijd hebben zij samen met grondverzetbedrijf Folkertsma en speeltoestellenleverancier Boerplay gezorgd voor het schitterende eindresultaat.

Vereniging PCBO Ferwerderadiel investeerde fors in het plein. Daarnaast ontvingen wij geld van het Mienskipsfonds, van de provincie en een bijdrage van het Jukema Siderius fonds en stichting het Old Burger Weeshuis. Ouders van de schoolcommissie organiseerden daarbij nog een kraslotenactie en een sponsorloop. Alle kinderen van CBS Op Streek hebben op deze manier een bijdrage geleverd.

Indien u nieuwsgierig bent geworden naar het mooie eindresultaat, dan bent u op woensdag 16 oktober ’19 van harte welkom!
Schoolplein Op Streek
0
0
0
s2smodern