Dorpsgenoten, het coronavirus houdt ons land al maanden in de greep. Tal van activiteiten, festivals en concerten kunnen geen doorgang vinden. Zo moesten we in onze beide dorpen bijvoorbeeld de activiteiten rond Koningsdag en 4 en 5 mei afgelasten.

Ook hebben we moeten besluiten dat het dorpsfeest in zijn ‘normale’ vorm niet door kan gaan. Wij verwachten dat er in september nog geen sprake kan zijn van een evenement waarbij grote groepen mensen samenkomen, zoals in een (volle) feesttent.

Juist in deze tijd van maatregelen waardoor het verenigingsleven en samenkomsten maar beperkt mogelijk zijn , is er het verlangen naar het “mei elkoar ien” en gezelligheid. Als Activiteitencommissie van de DBFH proberen we dan ook een Dorpsfeest 1.5 (meter) te organiseren. Natuurlijk zullen wij ons moeten houden aan de richtlijnen zoals die op dat moment voorgeschreven zijn. Aangezien wij nu nog niet weten wat de stand van zaken in september is rondom het coronavirus en de bijbehorende maatregelen, is ons voornemen eind augustus een programma voor het dorpsfeest bekend te maken. Hierbij worden uiteraard de geldende voorschriften in acht genomen. De datum van het feestweekeinde kan dus in de agenda blijven staan!! Het programma volgt en kunt u t.z.t. vinden op o.a. www.ferwertonline.nl 

Voor dit jaar staan traditioneel de versierde straten op het programma. Als Activiteitencommissie zien we geen problemen om dit juist wel door te laten gaan. Omdat we in groepsverband bouwen niet willen stimuleren gezien de coronamaatregelen hebben we dit omgedoopt tot:

Versier je huis en/of tuin, onder de noemer:

Hiel Hegebeintum & Ferwert fersiert!!

Gezien de komende zomer(vakantie) is er tijd genoeg om alle creativiteit zijn vrije loop te laten en je dorpsbewoners te verrassen met je versieringen van huis en/of tuin. Er is geen thema verbonden aan Heel Hegebeintum & Ferwert Fersiert, maar uiteraard kunnen buurten en/of straten onderling een thema afspreken. Men kan zich individueel opgeven, maar ook als straat, buurt of vriendenploeg etc. !
In de verschillende categorieën zijn prachtige prijzen te winnen. Opgave en/of vragen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag aanmelden voor 1 augustus a.s.

Zo maken we er samen toch een feestelijk Ferwert & Hegebeintum van!!!
0
0
0
s2smodern