Dinsdag 12 maart stond in het teken van de finale scholenploegenachtervolging op de schaats. Vier teams van het Dockinga College hadden zich geplaatst voor deze finale, na voorrondes vorige maand in Thialf. Twee teams van de locatie Ferwert en twee teams van locaties uit Dokkum vertrokken dinsdagochtend heel vroeg richting Breda. Vanuit Nederland kwamen de beste 2 teams van elke voorronde om de strijden voor het Nederlands kampioenschap.
In de eerste categorie, namelijk categorie 1B meisjes t/m 14 jaar, kwamen Annedyn Eelkema, Lyanne de Vries, Douwina v/d Wal en Neeltje Veldema aan de start. In twee omlopen wist dit groepje de 6e totaaltijd neer te zetten. Zij plaatsten zich hiermee niet voor de finale.

In de tweede categorie, 2B jongens t/m 14 jaar, reden Adwin Swart, Jelmer Russchen en Wietse v/d Wal twee goede omlopen. De tijden opgeteld resulteerde dit in de tweede tijd voor plaatsing voor de finale. In deze finale zette het team de snelste tijd neer en werden hiermee Nederlands kampioen in hun categorie op de NK SPA 2019. Een prachtige prestatie!

In de derde categorie, 3A meisjes 15 t/m 17 jaar, reden de dames uit Dokkum hun twee omlopen. Jildou Schaaf, Jildou Hoekstra, Hennie de Vries en Lisanne Postma werden in de omlopen een keer 1e en 2e wat dus ook resulteerde in plaatsing voor de finale. In de finale een hete strijd tegen het Tabor College waarbij de eerste twee ronden voor Tabor was, de derde ronde voor Dockinga maar ze kwamen een teenlengte te kort om ook Nederlands kampioen te worden in deze categorie.

In de laatste categorie, 4B jongens 15 t/m 17 jaar, plaatsten Rudmer v/d Veen, Reinder Poortinga en Raya Roemers, zich voor de finale. In deze finale was het Segbroek College te snel voor dit team en werd een tweede plek op het NK SPA veilig gesteld.
Als school kreeg je voor elke positie (nr. 1 t/m nr. 3) in de voorrondes en in de finale ook punten. Deze punten werden verwerkt in een bokaal voor “beste” school. Heel verrassend werden wij als Dockinga College omgeroepen als nummer 3 school van Nederland. Coach W. de Haan en coach J. Oppedijk mochten deze beker ophalen.
Een topdag voor het Dockinga College!
dockinga maart 1
foto's en tekst J. Oppedijk

0
0
0
s2smodern