Elina van der Leest-Tapken is de eerste vrijwilliger aan het woord!

 elina

ELINA VAN DER LEEST-TAPKEN

Naam: Elina van der Leest - Tapken
Geboortedatum: 7 maart 1988
Werk: Triagist bij Dokterswacht Friesland
Hobby’s:
Mijn studie HBO- verpleegkunde, handlettering en leuke dingen doen met mijn man en zoontje van 1,5 jaar.

Vrijwilligerswerk

Toen ik vijf jaar geleden in Ferwerd ben komen wonen moest ik overstappen van EHBO vereniging, na 1 jaar gewoon lid te zijn geweest van EHBO Ferwerd e.o. heb ik besloten om in het bestuur te gaan. We hebben ongeveer 1x per twee maanden een vergadering. Binnen het bestuur heb ik vooral de verantwoording over de facebook pagina en de website, die ik zelf heb ontworpen voor de vereniging. Het is erg gezellig, inspirerend en ook leerzaam. De evenementen waar we de EHBO bij verzorgen is ook altijd erg leuk en gezellig om te doen! Op de foto onder zie je ons in actie tijdens ‘Rondje Ameland’ afgelopen zomer.

www.ehboferwert.jouwweb.nl of kijk op onze facebookpagina

Daarnaast ben ik vrijwilliger bij SC Cambuur te Leeuwarden. Tijdens de thuiswedstrijden doe ik daar de EHBO in de VIP ruimte. Heel erg leuk, afwisselend en zo zie je nog eens wat voetbal! We werken hier ook samen met een andere EHBO-er dus het is altijd wel een gezellige avond.

Ook ben ik lid van het Rode kruis, dit vooral voor het noodhulpteam, als er eens iets erg gebeurd kun je ingezet worden om te helpen. Dit is dus alleen in noodsituaties, dus hoef ik verder geen tijd in te investeren

Inspiratie

Mensen beseffen zich niet dat evenementen niet kunnen doorgaan als er geen EHBO aanwezig is. Het is erg belangrijk, dankbaar en leerzaam vrijwilligers werk. Je hoeft niet medisch geschoold te zijn om dit te doen, een EHBO diploma is al voldoende!
Tijd doorbrengen met onbekende of bekende dorpsgenoten tijdens een evenement of les is ook erg gezellig en zo leer je elkaar beter kennen.
Ik heb natuurlijk een heel medisch beroep dus ik vind het leuk om naast mijn werk deze kennis ook te gebruiken en contact met de mensen te hebben.
“ Wanneer je ‘ja’ zegt tegen een ander, zorg er dan voor dat je geen ‘nee’ zegt tegen jezelf.”

elina 1