Hoeveel tegenslagen kan een mens op zijn pad krijgen? Met het boek 'De verkeerde afslag - Een politiek en persoonlijk verhaal' laat Hanny Palmen uit Ferwert zien dat waar je ook mee te maken krijgt en hoe sterk je je soms ook moet houden, je er altijd uitkomt. Deze bijzondere biografie wordt sinds vrijdag 18 september uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Wanneer Hanny Palmen actief wordt voor de Socialistische Partij (SP), maakt ze er snel carrière. In 2003 wordt ze gekozen als lijsttrekker en vervolgens fractievoorzitter van de SP in de Friese Staten. Intussen leert ze in 2000 René Palmen kennen, met wie ze in 2001 trouwt. De zaken nemen snel een onverwachte wending. Zo verlaat Palmens fractiegenoot Piet Kuipers met ruzie de partij. Als klap op de vuurpijl, twee jaar nadat ze gedesillusioneerd uit de politiek is gestapt, daagt de provincie haar voor de rechter wegens vermeende fraude met fractiegelden. Dit alles zet een keten van gebeurtenissen in gang die uiteindelijk zelfs leidt tot een verblijf in de gevangenis voor Palmen en haar man.

Hanny Palmen (1966) schrijft haar leven lang al. Dat begint op jonge leeftijd met het in elkaar knutselen van eigen bladen die door klasgenootjes werden gelezen. Als ze volwassen is, bestiert ze enige jaren een eigen tekstbureautje. Maar dat gedroomde boek kwam er nooit. Tot ‘De verkeerde afslag’. Deze uitzonderlijk openhartige autobiografie beslaat zo’n twintig jaar, van 1998 tot begin 2019. Het is het verhaal over het maken van keuzes, maar ook een van domme pech. Pech met falende instanties. Pech in de privésfeer, zoals kinderen met problemen, een man en een broertje die vrijwel tegelijkertijd de diagnose borderline krijgen en in een psychische crisis raken. Hier doorheen loopt het verhaal van vechtlust, onvoorwaardelijke vriendschap en liefde, waarbij Palmen definitief afrekent met een paar gitzwarte periodes in haar leven.

Boekgegevens
Titel: De verkeerde afslag - Een politiek en persoonlijk verhaal
Auteur: Hanny Palmen
Verschijningsdatum: 18-09-2020 Aantal pagina's: 228
ISBN: 9789464035674 
Verkoopprijs: € 21,50 Uitvoering Paperback
* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

0
0
0
s2smodern