Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Activiteiten - Dorpsbelangen Ferwert-Hegebeintum

De activiteitencommissie organiseert diverse activiteiten in onze dorpen of assisteert bij sommige evenementen zoals bijvoorbeeld de kerstboom inzamelaktie van de
gemeente. Activiteiten die in onze dorpen worden georganiseerd zijn bijvoorbeeld:

- Kinderdisco
- Waddenwandeltocht
- Greppeltocht
- Sinterklaas
- Kerstboom en kerkverlichting
- WinterWille
- Koningsdag
- Dorpsfeest
- Etc.

De activiteitencommissie vergadert 1 x per maand over de activiteiten die dat jaar georganiseerd worden, waarbij het dorpsfeest de activiteit is waar de meeste tijd in gaat zitten. Ieder jaar word bedacht welke activiteiten er dat jaar gaan plaats vinden en dit word o.a. op de jaarvergadering en onze website bekend gemaakt. Er wordt gewerkt met een begroting en budgetten die bij de activiteiten passen. Sommige commissie zijn met 1 of 2 personen in te vullen zoals bijvoorbeeld de kerstboom en kerkverlichting maar andere commissies hebben zijn met meer mensen bezet zoals bijvoorbeeld sinterklaas of het dorpsfeest. Uiteraard zijn nieuwe ideeën voor activiteiten welkom en die ideeën en onderbouwing horen wij dan ook graag.

De activiteiten commissie word in haar activiteiten weer ondersteund door een groot aantal vrijwilligers uit onze dorpen. Deze mensen helpen bij de activiteiten die plaats vinden. Deze mensen hebben geen plek in het bestuur of nemen vaak geen deel aan vergaderingen maar ondersteunen tijdens de activiteiten. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan mensen die helpen om de tent mee op te zetten bij het dorpsfeest of assisteren bij de muntverkoop of in de optocht van sinterklaas om het verkeer te regelen. Mocht u dus mee willen helpen binnen een activiteit dan houden wij ons van harte aan bevolen: vele handen maken licht werk. U kunt zelf aangeven wat u leuk lijkt en bovendien is het leerzaam. Wellicht leert u weer andere inwoners kennen?

U kunt met vragen altijd rechtstreeks bij de activiteiten commissie terecht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Maar u kunt natuurlijk ook via het secretariaat van DBFH uw vraag stellen.
Samen houden we onze dorpen leefbaar!