VRIJDAG 13 SEPTEMBER 2019

Kinderzeskamp
Alle kinderen uit Ferwert en Hegebeintum die naar de basisschool gaan mogen op vrijdagochtend deelnemen aan een zeskamp. Deze zeskamp staat helemaal in het teken van het thema van het dorpsfeest: Après-ski! Dus pas op voor de lawine, glibberen en glijden op de skihelling, een estafette op lange latten en nog veel meer! Het belooft een spektakel te worden! De kinderen gaan eerst op de normale tijd naar school en lopen met de meesters en juffen naar het feestterrein, waar zij om 9.00 uur worden verwacht. In groepjes worden -in en rondom de feesttent- de spellen van de zeskamp gespeeld. Vanaf 11.30 uur mogen de ouders/verzorgers de kinderen weer op komen halen.
Nb.: Ook kinderen uit Ferwert en Hegebeintum, die elders naar de basisschool gaan zijn van harte welkom om mee te doen. Zij kunnen zich om 9.00 uur melden in de feesttent.

Kritebeker-kaatsen
Voor inwoners en oud-inwoners van Ferwert en Hegebeintum is er de kaatspartij om de Kritebeker, de meest prestigieuze kaatspartij van het jaar. De kaatspartij zal op het feestterrein worden gehouden en begint om 12.00 uur. Opgave is mogelijk tot donderdag 12 september 19.00 uur bij Folkert van der Ploeg (tel. 06-25249391) of bij Douwe Jouke Yntema (tel. 06-11450468). De minimumleeftijd voor deelname is 14 jaar. De prijzen, die beschikbaar gesteld worden door Topslagerij Schreiber, zullen vrijdagavond in de feesttent worden uitgereikt.
Nb: mochten de weersomstandigheden hiertoe aanleiding geven, dan kan het kaatsen worden verplaatst naar het kaatsveld en kan ook de aanvangstijd wijzigen.

Après-ski roadshow
Deze avond wanen wij ons in Oostenrijk! De tent zal worden omgetoverd tot een ware skihut! Om in de feeststemming te komen gaan we beginnen met een hilarische Après-ski quiz, waaraan het hele publiek mee kan doen. Opgave hiervoor is niet nodig. Daarna gaan we los op de grootste Après-ski hits met DJ en rasentertainer Johan Terpstra, bekend van o.a. Waterstad FM, Radio NL en Omrop Fryslân.
Kom deze avond in je mooiste / gekste / uitbundigste Après-ski outfit!
Op deze avond zal ook de prijsuitreiking van het Kritebeker-kaatsen plaatsvinden.
Tent open 20.30 uur, aanvang quiz 21.00 uur. Entree: € 5,- p.p.

0
0
0
s2smodern