Optocht
Een optocht van de versierde wagens staat dit jaar opnieuw in de planning. Het thema is: Fryslân! Buurtverenigingen, sportclubs, vriendenclubs of natuurlijk individueel: iedereen is welkom om mee te doen. We hebben veel aanmeldingen gekregen en rekenen op de creativiteit van de deelnemende versierde wagens, fietsers en lopers! Deelnemers kunnen zich vanaf 09.00 uur opstellen op de Pypkedyk (richting Hegebeintum). De optocht start om 09.30 uur en volgt de route: Underom - Mr. Boeleswei - Hegebeintumerdyk - Burg. Esselinkstraat - Prof. Heymansstraat - Joh. Wildeboerstraat - Hoofdstraat - Marrumerweg - Foswerterstraat - Hegebeintumerdyk - feesttent
Wij verzoeken bewoners aan de route dringend om auto’s e.d. tijdens de optocht te verwijderen in verband met de breedte van enkele versierde wagens.


Kritebeker-kaatsen
Voor inwoners en oud-inwoners van Ferwert en Hegebeintum is de kaatspartij om de Kritebeker de meest prestigieuze kaatspartij van het jaar. De kaatspartij zal op het feestterrein worden gehouden en begint om 10.00 uur. De minimum leeftijd voor deelname is 14 jaar. De prijzen, die beschikbaar gesteld worden door Topslagerij Schreiber, zullen vrijdagavond in de feesttent worden uitgereikt.
Nb: mochten de weersomstandigheden hiertoe aanleiding geven, dan kan het kaatsen worden verplaatst naar het kaatsveld en kan ook de aanvangstijd wijzigen.


Spelshow Ik hou van Fryslân en Frysk feest met DJ Johan Terpstra
Tijdens dit avondje wordt er gestreden in de ‘Ik hou van Fryslân’-quiz. De teams worden flink aan de tand gevoeld over hun kennis op het gebied van televisie, muziek, actualiteiten, sport, taal en algemene Friese weetjes. Bekende spelonderdelen zoals het spellingsspel, het verjaardagsfeest, geen ja/geen nee en het raden van bekende nummers komt aan bod. En natuurlijk zal het draaiend rad prominent aanwezig zijn en nemen we het bordje ‘alles kwijt’ mee naar de finale. Aan het einde van de avond zal één team de winnaar zijn van ‘Ik hou van Fryslân’. Een prachtige trofee is een mooie beloning voor de sterkste groep.
Nb.: Opgeven teams is niet nodig, kom gewoon naar de tent!

Na de finale (om ca. 22.30 uur) start -tot in de late uurtjes- het Fryske feest met DJ Johan Terpstra, bekend van radiozenders als WaterstadFM, RadioNL en tegenwoordig Omrop Fryslân. Deze rasentertainer weet van elke gelegenheid een knalfeest te maken. De jaren ‘90, zero’s en uiteraard de gezelligste feestmuziek zijn zijn specialiteit, maar hij is ook helemaal thuis in de hedendaagse Top 40.

Trek op het Fryske feest je allermooiste, gekste of foutste Friese outfit aan; we willen de tent vullen met een zee aan pompeblêden!!! Voor de meest origineel uitgedoste SUPERFRIES en SUPERFRIEZIN is er een leuke prijs!

Op deze avond zal ook de prijsuitreiking van het Kritebeker-kaatsen plaatsvinden. Aanvang: 20.30 uur, entree: € 5,- p.p.

0
0
0
s2smodern