Peuteractiviteit
Op donderdagochtend is er om 9.30 uur voor alle peuters van 2-4 jaar uit Ferwert en Hegebeintum een poppenkastvoorstelling van Tomke in obs Op’e Trije. Daarna kunnen de kinderen geschminkt worden en is er nog tijd voor disco! Het feest is pas compleet als de peuters verkleed komen. De inloop is om 9.15 uur. We verwachten dat de ochtend rond 11.30 uur afgelopen zal zijn.


Kinderactiviteit
Alle kinderen uit Ferwert en Hegebeintum die naar de basisschool gaan mogen op donderdagochtend deelnemen aan een heuse: ELFSPELENTOCHT! De kinderen gaan eerst op de normale tijd naar school en lopen met de meesters en juffen naar het feestterrein, waar zij om 9.00 uur worden verwacht. In groepjes wordt -in en rondom de feesttent- het parcours van de Elfspelentocht afgelegd. Er moet natuurlijk worden geklúnd onderweg, maar er is ook koek en zopie en na afloop voor alle dappere deelnemers een leuke verrassing! Vanaf ca. 11.30 uur mogen de ouders/verzorgers de kinderen weer op komen halen.
Nb.: Ook kinderen uit Ferwert en Hegebeintum, die elders naar de basisschool gaan zijn van harte welkom om mee te doen. Zij kunnen zich om 9.00 uur melden in de feesttent.


Gezellige ouderenmiddag
In samenwerking met de activiteitencommissie van Interzorg en het Open Bejaardenwerk organiseren wij een gezellige middag in de zaal Ut en Thús van Woonzorg Centrum Foswert. Wij ontvangen u graag om 14.30 uur met een kop koffie of thee en wat lekkers. Daarna gaan wij onder leiding van Kees Bos de muzikale bingo spelen. Hierbij wordt er niet gespeeld met getallen, maar met Nederlandstalige liedjes uit de goede, oude tijd. Er zijn mooie prijsjes te winnen. Een middag met plezier en gezelligheid! De entree voor deze middag bedraagt € 5,- Heeft u vervoer nodig? Neem dan even contact op met Tineke de Vries: tel -840087 / 06-52091640


Ringrijden
Donderdagavond is het tijd voor een stukje oude Friese cultuur: ringrijden. Diverse aanspanningen en ook deelnemers onder het zadel doen hun best zoveel mogelijk punten te verzamelen door met een stok een ring te steken die in een ‘handje’ gestoken is. Het parcours loopt door de Foswerterstrjitte en terug via de Marrumerweg en (stukje) Hegebeintumerdyk. Uiteraard zijn er prijzen voor de deelnemers met de hoogste punten, maar ook voor het schoonste geheel. Het thema is ook hier: Fryslân! Aanvang: 18.00 uur, toegang vrij. 

0
0
0
s2smodern