Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Kunst in de kerk: Pieteke de Boer en Janet Plantinga

Van 20 juli 2024 11:00 tot 20 juli 2024 16:00
Categorieën: Agenda
Gezien: 127

Pieteke de Boer maakt met de hand geknipte collages welke ze intuïtief bij elkaar zoekt, knipt en plakt. Op deze manier ontstaat een andere en nieuwe wereld die sprookjesachtig en verrassend is. Pieteke schrijft ook poëzie voor groot en klein. In mei 2024 kwam haar eerste bundel Fryske gedichten met begrijpelijke teksten over verlies, rouw en troost uit: “Oantinken”.

Op zaterdag 20 juli 2024 exposeert beeldend kunstenaar Janet Plantinga tijdens Tsjerkepaad haar nieuwste werken in de Sint-Martinuskerk in Ferwert.
In haar schilderijen en tekeningen verwerkt zij haar persoonlijke verhaal en haar liefde voor de natuur. "Ik probeer in mijn werk emoties te vangen, zowel in landschappen als portretten. Soms gaat dat over de rust en ruimte die het Bildtse landschap om mij heen mij brengt, soms juist over het loslaten van heftige gevoelens en gebeurtenissen”.
Janet maakt ter plekke kleine kunstwerkjes voor u.

 

Op diezelfde zaterdagen is het ook mogelijk aan een rondleiding deel te nemen door de historische kern van Ferwert. Startijd hiervan is 14:00 uur vanaf het Vrijhof. Een groep enthousiaste vrijwilligers zal bij toerbeurt een rondleiding van ca. 1 uur verzorgen op en rondom het Vrijhof voor toeristen en belangstellenden. Was u altijd al nieuwsgierig naar de rijke historie van Ferwert? De gidsen weten veel over de geschiedenis te vertellen; zo ook boeiende verhalen en leuke anekdotes die u vast nog niet kent! Voor meer nieuws hierover verwijzen wij u naar de website ferwertonline.nl, Facebook en Instagram. Vooraf en nadien kunt u in het kader van Tsjerkepaad de Sint Martinuskerk bezoeken en elke veertien dagen het werk van andere kunstenaars bewonderen.