Intocht Sinterklaas

Van 17 november 2018 14:00 tot 17 november 2018 17:00
Bij Ferwert
Geplaatst door Ferwert online - dorpswebsite van Ferwert
Categorieën: Agenda
Hits: 813
Lieve kinderen van Ferwert en Hegebeintum,
Op zaterdag 17 november a.s. komt Sinterklaas met zijn Pieten Ferwert bezoeken! We hebben hem uitgenodigd om samen met alle kinderen van Ferwert en Hegebeintum het Sinterklaasfeest te vieren. Natuurlijk zijn ze in Spanje al heel druk met alle voorbereidingen en wij gaan daarom vanuit Ferwert en Hegebeintum Sinterklaas helpen om er een mooi feest van te maken!

Maar…..er is wel een kleine kink in de kabel! Ziele-Piet, één van Sinterklaas zijn Pieten in opleiding, is namelijk met het oefenen om de pakjes uit te delen, van het dak gevallen!! Nu kan Ziele-Piet dus niet goed meer lopen terwijl hij voor het eerst in Ferwert als Zwarte Piet in actie zou komen.
Sinterklaas heeft bedacht dat hij Ziele-Piet wat eerder naar Ferwert zal sturen, zodat hij alle tijd heeft om aan zijn herstel te werken en hij in actie kan op 17 november!
Sinterklaas heeft daarom speciaal voor Ziele-Piet een bed geregeld in Ferwert en wel in de hal van Foswert. Van daaruit kan hij iedere dag naar de fysiotherapie om te oefenen, en kunnen de dokters Ziele-Piet goed in de gaten houden! We hopen dat hij de 17e erbij kan zijn, spannend!

We verwachten Sinterklaas en zijn Pieten, mét muziek en zang, om 15.30 uur op het Vrijhof. Alle kinderen, heiten, memmen en andere belangstellenden zijn van harte welkom! Vervolgens lopen we in optocht met alle kinderen tot en met groep 5 naar zaal Ut en Thús in het Grand Café in Foswert. Daar krijgen de kinderen wat drinken en wat lekkers. Ook ouders zijn van harte welkom om mee te gaan! (let op: een eventuele consumptie is voor eigen rekening).
De kinderen van groep 6, 7 en 8 zijn van harte welkom in het Anker om daar met elkaar bingo te spelen. Natuurlijk zijn er kleine prijsjes te winnen!
Lampionnenoptocht
Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar een lampionnenoptocht gehouden, aansluitend aan het Sinterklaasfeest.
Dus haal het knutselpapier, schaar, lijm, vliegerpapier en de stiften/kleurpotloden maar uit de kast want dan gaan we lekker knutselen allemaal! We nodigen alle kinderen tot en met groep 8 dan ook van harte uit om een mooie lampion te maken. Er is geen thema, Sinterklaas vindt alles mooi?.

Als je wilt kun je meedoen aan de lampionnenwedstrijd. Je kunt dan je lampion inleveren op donderdagmiddag 15 november tussen 17.00 – 18.00 uur in de hal van WZC Foswert.
Er zijn 5 categorieën: peuters, groep 1 en 2, groep 3 en 4, groep 5 en 6, en groep 7 en 8. Voor elke categorie zijn 3 prijsjes beschikbaar.
De prijsuitreiking van de lampionnen zal rond 16.30 uur plaatsvinden, waarna we met z’n allen én Sinterklaas en zijn Pieten natuurlijk, in optocht mét muziek door het dorp gaan lopen. Wat zal dat prachtig zijn met al die mooie lampionnen!
De route is als volgt: Foswert – Marrumerweg – Hoofdstraat – Joh. Wildeboerstraat – Prof. Heymansstraat – Burg. Esselinkstraat – Hogebeintumerweg.
De lampionnenoptocht eindigt bij het gemeentehuis, waarna een ieder naar huis mag en dan mag ’s avonds de schoen worden gezet!
We hopen jullie allemaal de 17e te zien, en voor alle kinderen nog dit…..je mag ook verkleed komen hoor!