Skip to main content
Heeft u vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties? Stuur ons een e-mail via info@ferwertonline.nl

Op donderdagochtend zijn alle kinderen uit Ferwert en Hegebeintum welkom in de tent voor een Belevingstheater. Van Ravesteijn theater uit Leeuwarden zal een prachtige en interactieve voorstelling spelen, genaamd 'Buren'. Twee buren hebben nog nooit een woord met elkaar gewisseld. Ze vinden elkaar vreemd en delen dat vooral met het publiek. Plots komen ze oog in oog te staan tijdens het uitlaten van hun hondjes. Ze blijken veel overeenkomsten te hebben. Ze besluiten hun hobby’s te combineren. Hun samenwerking heeft een prachtige, interactieve show tot gevolg.

Een doe-voorstelling met bijzondere muziekinstrumenten, dans, zang, sprekende poppen en veel humor. De voorstelling is geschikt voor zowel peuters als basisschoolkinderen. 

Vanaf 10:00 uur is de inloop en om 10:30 uur start de voorstelling. Deze duurt ongeveer een uur. Na de voorstelling mogen de kinderen spelen met de attributen en muziekinstrumenten. 

Donderdag 31 augustus

Samen met de activiteitencommissie van Interzorg wordt een gezellige middag georganiseerd in Grand Cafe Út en Thus.

Wij ontvangen u graag vanaf 14.00 uur met koffie/thee en oranjekoek. Het programma begint om 14.30 uur met Mick en Sugar. Dit muzikale duo heeft een eigen stijl en flair, ze wandelen tussen het publiek door en beheersen een groot scala aan romantische, grappige en aanstekelijke nummers. Sugar is een vrolijke flapuit en zingt met volle overgave, Mick ondersteunt haar met zijn gitaar en zang.

Natuurlijk wordt ook voor een hapje en drankje gezorgd. De entree voor deze middag bedraagt € 5,-.

Heeft u vervoer nodig? Neem dan contact op met Tineke de Vries: tel. 0518-840087 / 06-52091640.


Donderdag 31 augustus

Op donderdagavond begint om 20.00 uur de pubquiz! Aan deze pubquiz mag iedereen meedoen; er zijn leuke regionale vragen en weetjes over diverse onderwerpen. Wat moet je doen om erbij te zijn?

Deelname is gratis, evenals de koffie/thee. Doe je mee? Geef je dan snel op!

Donderdag 31 augustus

We snappen dat iedereen het met de voorbereiding op de pubquiz en de optochten te druk heeft om óók nog een wereldact neer te zetten. Daarom maken we het jullie iets makkelijker: in plaats van een Stjerrenshow hebben we op de vrijdagavond van het dorpsfeest een heuse Chique&GlamourBINGO! Een ‘oars as oars’ bingo met humor en muziek voor jong én oud en opgeven is niet nodig.

Na de bingo kunnen de voetjes van de vloer tijdens het Dorpsbal en er staat jullie nog een spetterende verrassing te wachten… Dus kom om 20.15 uur in de tent! Entree €5,- en vergeet niet je meest chique & glamorous outfit aan te trekken!

Vrijdag 1 september

Na de ‘bingo’ gaan we over op het dorpsbal met als dresscode: Chique & Glamour. We hebben immers een feestje te vieren in verband met het 70-jarig jubileum van DBFH! Reden genoeg om je feestkleding aan te trekken en te shinen tijdens ons speciale dorpsbal! Entree voor de vrijdagavondavond is €5. Let’s glitter and shine!!

Vrijdag 1 september

Dorpsfeest Ferwert & Hegebeintum 2023

Het is bijna zover, van donderdag 31 augustus t/m zondag 3 september 2023 is het weer dorpsfeest in Ferwert en Hegebeintum. De activiteitencommissie is druk bezig geweest met het samenstellen van het programma. Gezien het 70-jarig jubileum van Dorpsbelang Ferwert-Hegebeintum (DBFH) is het een dorpsfeest met een extra feestelijk tintje.

Het wordt weer een feest voor jong én oud. Van versierde wagens tot belevingstheater en van Kritebekerkeatsen tot een heus dorpsbal… we maken er een feestelijk weekend van. Zien we u/jou op het feestterrein? Vergeet ook niet de vlag uit te hangen!

Algemene mededelingen

  • Hangt u tijdens het dorpsfeest de (dorps)vlag uit?
  • Het feestterrein is aan de Hegebeintumerdyk, naast de sporthal.
  • De kermis op het parkeerterrein bij de sporthal is van donderdag t/m zondag. Zaterdagochtend is de draaimolen gratis. Daarnaast is er een oliebollenkraam.
  • Deelname aan de activiteiten is op eigen risico, EHBO is aanwezig.
  • In de tent is het mogelijk om te pinnen.
  • Wij schenken geen alcohol aan personen onder 18 jaar! U kunt worden gevraagd om u te legitimeren en adviseren u daarom een identiteitsbewijs mee te nemen.
  • Tijdens het dorpsfeest worden foto’s gemaakt voor Ferwert Online. Mocht u hier bezwaar tegen hebben i.v.m. de privacywetgeving, dan verzoeken wij u om dit bij de activiteitencommissie te melden.

Lees verder