ferwert-006.jpg

Op zaterdag 24 juni zijn de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute gezamenlijk geopend van 10 uur tot 17 uur.

winkeltjesroute

De populaire route staat garant voor 35 kilometer aan winkelplezier op het platteland, goed te doen op de fiets, maar ook prima te volgen met de auto. De route strekt zich uit langs de Noord-Friese kust en loopt van Ferwert tot Hiaure (Dongeradeel).

In de maand juni begint de winkeltjesroute bij Bloemen Doorn Roosje in Burdaard. Aukje Kingma heeft een passie voor bloemen en planten en is gespecialiseerd in bruids- en rouwwerk. In haar winkel aan de Wanswerterdyk 17 verkoopt ze naast bloemen voor elke gelegenheid en elk budget, ook cadeau-artikelen. Aukje geeft regelmatig workshops en doet vaak de styling van bruiloften en partijen.

Unesco Waddenzee Werelderfgoed
De Noord-Friese Winkeltjesroute grenst aan het Unesco Waddenzee Werelderfgoed en de waddenregio is zeer de moeite van het bezoeken waard. Fiets door kleine terpdorpjes met eeuwenoude kerkjes en geniet van de weidsheid en frisse lucht. De Noord-Friese Winkeltjesroute kan nu ook met de app van Izi Travel makkelijk gevolgd worden. Download de app en bekijk gelijk de bezienswaardigheden op de route.

Naast de app van Izi Travel is er ook een papieren routekaart waarmee vlot van A naar B gereden kan worden. Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. De klant bepaalt zelf in welke volgorde de route gereden wordt en welke winkeltjes en ateliers worden bezocht. Bij elke winkel/atelier ontvangt de klant een stempel, die bij een volle kaart een leuke attentie oplevert. De route kan ook elke donderdagmiddag gevolgd worden. Bovendien hebben alle deelnemers afzonderlijke winkeltijden, die vermeld staan op de stempelkaart.