ferwert-011.jpg

Opening CBS Op Streek Ferwert
Voor de zomervakantie van 2017 is o.l.v. bouwbedrijf Kolthof en bouwmanagement Fryslân gestart met het renoveren van de basisschool CBS Op Streek te Ferwert, die in haar huidige vorm sinds 1983 bestaat. De school is trots op het eindresultaat en op vrijdag 23 maart a.s. zal dit gevierd worden met een officiële opening.

Wij stellen iedereen in de gelegenheid het mooie eindresultaat met
eigen ogen te komen bewonderen op vrijdag 23 maart a.s.

- Vanaf 16.00 uur verwachten wij iets meer dan 50 genodigden.
- Vanaf 17.00 uur kunnen nieuwsgierige Ferwerters een kijkje komen nemen in hun school.

De afgelopen periode is er van alles gebeurd. Zo zijn de vloeren gemoderniseerd met nieuwe linoleumvloeren en tapijt. Tevens is de school van binnen en buiten geverfd door OKSO schilderwerken. Architect Dick de Jong zorgde voor de ideeën. De middenruimte van de school is door één van de ouders zelfs beschilderd met o.a. Rupsje Nooitgenoeg. Dit geeft het geheel een mooi speels karakter. Ook zijn de toiletten vernieuwd, is de zonwering gemoderniseerd en zijn nieuwe kozijnen met dubbelglas geplaatst. Eveneens kreeg de school nieuwe touchscreens (digiborden) en prachtige nieuwe kasten. Tenslotte is de data- en elektrische bekabeling vernieuwd door Boonstra installaties en werd door Faber installatietechniek de nieuwe luchtverversingapparatuur geplaatst en werd de verwarming verbeterd.

Tijdens de renovatie is er binnen school een ruimte gecreëerd voor KidsFirst kinderopvang en ook is er voor bovenschools directeur Ben Mooibroek en secretaresse Esther Hoogsteen van PCBO Ferwerderadiel een definitieve werkkamer beschikbaar gemaakt. Ferwert is vanaf heden dan ook hun werklocatie.

Tijdens de hele renovatie ging het lesgeven ‘gewoon’ door. Ouders van de schoolcommissie hielpen samen met andere ouders telkens bij het verhuizen van de lokalen, het opnieuw schilderen van de kapstokken en het aanpassen van de speelzolder voor groep 1/2.

Bent u nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat? Kom dan gerust langs op vrijdag 23 maart a.s. vanaf 17.00 uur.

opstreek2018